• WellBetX® Берберин 500 mg

WellBetX® Берберин 500 mg

52.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
капсули
Каталожен код:
3524
Производител:
Natural Factors

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Берберинът представлява растителен алкалоид, който ефективно облекчава състоянието при диабет тип 2, затлъстяване, атеросклаероза, смущения в храносмилането и др. Китайската народна медицина и Аюрведа първи използват берберина с лечебна цел. Той се съдържа в стволовата кора, корените и коренищата на много от традиционните билки, включително куркуминово дърво, растенията от вида орегоново грозде, хидрастис, кисел трън / берберис (Berberis vulgaris) и др.


Беребериновият екстракт е известен със своите антибактериални, противовъзпалителни и антимикробни свойства и основно – със способността си да регулира кръвната захар. Налице са много изследвания, които показват неговите ползи – основно при диабет, но и в случаите на стомашно-чревни инфекции, високи нива на „лошия” холестерол и високо кръвно налягане, проблеми със ставите, наднормено тегло, и др.


Берберинът е особено ефективен, когато се използва като допълнително средство в терапията на диабет тип 2. Счита се, че в тези случаи инхибира активността на ензимите, която при наличие на захарната болест се увеличава.


WellBetX® Берберин 500 mg допринася за:


-поддържане на здравословния баланс на кръвната захар;


-регулиране на инсулиновата чувствителност;


-поддържане нормалното състояние на сърдечно-съдовата система;


-ефективния контрол върху теглото;


-правилното усвояване на въглехидратите