• ВИТАМИН Б12 - АКТИ Б12 МЕТИЛКОБАЛАМИН / ACTI B12 METHYLCOBALAMIN 1000-5000 MCG

ВИТАМИН Б12 - АКТИ Б12 МЕТИЛКОБАЛАМИН / ACTI B12 METHYLCOBALAMIN 1000-5000 MCG

49.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
капки
Каталожен код:
5618

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Какво е Витамин Б12?

Витамин Б12 е водоразтворим витамин от група Б, който се складира в черния дроб. От него организмът се нуждае в микроскопични количества. Въпреки това, днес дефицитът на витамин Б12 е широко разпространен. Най-засегнати са хората, които не консумират животински продукти и особено месо. От дефицит на витамин Б12 страдат и хора, които имат разстроена чревна флора, която не им позволява да синтезират витамина посредством бактерии и ензими.


Витамин Б12 се синтезира от всеки човешки и животински организъм. Растенията не притежават ензимите и микроорганизмите, които участват в този синтез. Въпреки че всеки има способността да произвежда витамин Б12, под въздействието на прекомерен стрес, неправилно хранене и заболявания (особено стомашно-чревни), организмът губи тази способност. При това положение е важен приемът на хранителни добавки с висококачествена форма на витамин Б12.


Какви са симптомите на дефицит на витамин Б12?

Най-често те се свързват с развитието на анемия, която води до спад на енергийните нива и нарушение в метаболизма. Симптомите, които съпътстват дефицита на Витамин Б12 са:


Чувство на преумора и отпадналост

Затруднено дишане

Замаяност

Загуба на тегло

Нарушена памет

Лоша концентрация

Изтръпване и слабост в краката

Нервност

Раздразнение

Депресивни състояния и тревожност

Симптомите при дефицит на витамин Б12 не се появяват в момента на недостиг. Състоянието се развива във времето и появата на симптомите е признак за отдавна съществуващ дефицит. Също така симптоматиката може да се препокрива с тази на друга заболяване, за което знаете.


При съмнение за дефицит на витамин Б12, обърнете се към опитен специалист, който ще Ви назначи подходящи изследвания. С тях ще установите дали наистина имате дефицит на витамин Б12.


Какво прави Acti B12 methylcobalamin различен от всички останали форми на пазара?

Акти Б12 метилкобаламин е маслена суспензия на витамин Б12. Метилкобаламин е една от формите на витамин Б12, която е абсолютно натурална и разпознаваема от човешкия организъм. Тази форма на витамин Б12 има две големи въздействия върху мозъчната функция:


Намалява нивата на хомоцистеина в мозъка и кръвта. Увеличените нива на хомоцистеин се свързва със запушването на кръвоносните съдове

Подобрява функционалността на нервите и възстановява нервните клетки

Метилкобаламинът помага на вътрешния фактор да се свърже с дебелото черво по оптимален начин и така предотвратява анемичните състояния. Също така повишава концентрацията на съединението S-аденозил-L-метионин (SAMe), което повлиява положително мозъчната функция и действа като натурален антидепресант.


Метилкобаламинът засилва имунитета чрез множество различни системи в тялото и предотвратява клетъчното застаряване. Редовната му концентрация:


Засилва концентрацията

Подобрява паметта

Подобрява съня

Успокоява симптомите при астма и алергии

Подобрява настроението и облекчава стреса

Предотвратява развитието на заболявания, свързани с паметта (деменция, алцхаймер) и трайни увреждания на нервната система

Акти Б12 е интраназална форма на витамин Б12, която осигурява максимално бързо и пълноценно усвояване на витамина. За разлика от цианкобаламина, метилкобаламинът не е синтетична форма и не предизвиква интоксикация.


Защо да изберете хранителните добавки на Хербамедика?

Защото ние държим да произвеждаме и дистрибутираме само най-качествените хранителни добавки, които доказано подобряват здравето. Ние знаем колко е важно за Вас да получавате качество на добри цени, затова се стараем всеки ден да оптимизираме нашето производство, но никога за сметка на качеството.


С нас получавате безплатни доставки при покупки над 50 лв, коректно и отзивчиво отношение, бързо изпълнение на поръчките.


Поръчайте Акти Б12 метилкобаламин и зарадвайте своите червени кръвни телца!