• VAGISAN supp / ВАГИСАН супозитории - 7 броя

VAGISAN supp / ВАГИСАН супозитории - 7 броя

14.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
супозитории
Каталожен код:
6239
Производител:
Германия

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Вагизан млечна киселина е медицинско изделие под формата на вагинални свещички (песар), за подпомагане на вагиналната флора.

Съдържащ млечна киселина и натриев лактат. Свещичките Вагизан се използват за поддържане и възстановяване на естествените нива на рН във вагината, които нормално са между 3,8 и 4,4. Вагизан млечна киселина бързо и ефективно компенсира ефектите от алкалните телесни течности, като менструална кръв или сперма (техните нива на рН са над 7). Продуктът е с добра поносимост, свещичките могат да се използват и по време на бременност и кърмене. При жени, податливи към чести вагинални инфекции, свещичките са безопасни и за продължителна употреба. Не съдържа чувствителни към топлина мастни съставки и това премахва нуждата от съхраняване в хладилник. Нормално киселата вагинална среда осигурява естествена защита против инфекции. Поддържането на pH с помощта на млечна киселина подпомага растежа на „добрите“ млечнокисели бактерии, които са много съществена част от вагиналната флора. В същото време, така се забавя размножаването на вредните патогени. Ето защо млечната киселина може да се използва като превантивно средство при жени, които са податливи към чести вагинални инфекции

Продължителността на приложение обикновено е 5 - 7 дни.

Vagisan Млечна киселина може, също така, да се използва по два до три пъти седмично за продължителен период от време (по една свещичка вечер)