• Uric Acid Control / Контрол на пикочната киселина 500 mg - 60 капсули

Uric Acid Control / Контрол на пикочната киселина 500 mg - 60 капсули

46.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
капсули
Каталожен код:
7553
Производител:
Revita

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Насърчава здравословния баланс на пикочната киселина. 

 Terminalia bellerica е древно аюрведично растение, което дава годни за консумация плодове. Екстрактът, получен от този плод, е богат на танин. Неговите ползи при поддържане нивата на пикочната киселина в здравословни граници са доказани в клинични проучвания. Стандартизираният екстракт от T. bellerica инхибира ензима ксантин оксидаза, като по този начин модулира синтеза на пикочна киселина.

Uric Acid Control съдържа Ayuric® - клинично проучен, веган, водоразтворим екстракт, който поддържа здравословни нива на пикочна киселина.

Ползи:

Помага за поддържане на нивата на пикочната киселина вече в нормални граници.

Инхибира ензима ксантин оксидаза.

Съдържа клинично проучена ботаническа съставка с антиоксидантни свойства.

 В 24-седмично рандомизирано плацебо-контролирано проучване доброволци с повишени нива на пикочна киселина, които получават два пъти дневно капсули от 500 mg екстракт от T. bellerica, показват забележимо средно понижение на нивата на пикочна киселина с 9,8% само след 4 седмици. В края на изследването нивата на пикочната киселина са намалени със забележителните 28,4%, като няма съобщени нежелани странични ефекти.

Освен това, данни от предклинични проучвания предполагат, че биоактивните съединения в T. bellerica могат да помогнат за поддържане на здравословна реакция на възпалителните фактори и имат антиоксидантни свойства.

Приложение: Допринася за поддържане на нормални нива на пикочната киселина.

Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: По 1 капсула 2 пъти дневно - сутрин и вечер след хранене.