• Тест за котинин (никотин) / изследване проба от коса

Тест за котинин (никотин) / изследване проба от коса

18.60лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
тест
Каталожен код:
4385
Производител:
Alcotester

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Комплект за тестване по проба от коса за котинин (никотин).


Котининът е метаболит на никотина и се отлага в косата от всички източници на никотин, включително активно пушене на тютюневи изделия и наргиле, смъркане или дъвчене на емфие, никотинови лепенки. Нивото на детекция е от 0,2 нг/мл и изключва пасивното вдишване на вторичен дим, така че тестът е подходящ и при нулева толерантност за употреба на никотинови изделия.


След приема на никотон в организма той се метаболизира до котинин след което започва процес на изчистване на метаболитите от организма. Организма извхърля метаболитите през отделителната система и порите, но отложеният в някои телесни части като нокти и коса котинин остава в тях, затова времевият прозорец на откриване на наркотици в проба от коса е до няколко месеца.


Комплектът съдържа буферна течност, лизиращ агент и специална касетка за тестване на получения лизат.


Тестът дава видим резултат след 5 минути.


 


Принцип на работа на тестовете по коса


Косата, която ще се използва за проба, трябва да е от централните зони на главата и близо до скалпа – кичур с минимум 1 см дължина и минимум 100 мг тегло на пробата (5-10 косъма).


Средната скорост на растежа на човешка коса е около 1.25 см/месец. Колкото е по-дълъг кичура коса толкова по-голям ще бъде прозорецът за детекция (ще “хаваща” по-назад във времето), но оптималната дължина за теста е около 4 см, като по този начин тестът ще открие употреба на никотин до около 3-4 месеца назад във времето.


Тестът по проба от коса се извършва, като косъмът за проба се потапя в буферна течност и се добавя лизиращ агент. Агентът спомага за разпадането на косъма и извеждане на веществата от него. Образува се течност, която се поставя в касетката за тестване. Резултатът от теста е готов след 5 мин.