• DINGO A077 с резервен сензорен модул

DINGO A077 с резервен сензорен модул

180.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
дрегер
Каталожен код:
2750
Производител:
Alcotester

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Dingo А-077 е с модерен дизайн, ярък LED дисплей и със сменяем сензорен модул, предоставящ възможност на потребителя да смяни сензорният модул самостоятелно. Сензорният модул е предварително калибриран благодарение на което не се налага изпращане анализатора за периодична проверка и калибриране в специализиран сервиз. Това може да е по-удобно за някой потребители, особено в случаи когато няма възможност уреда да се изпрати в сервиза. Например при далечно плаване, ако дрегерът е в чужбина, ако трябва бързо да се “калибрира” на място или по-друга подобна причина. Смяната на сензорният модул е проста операция за която са нужни само за няколко секунди.


Тестването с Dingo А-077 става чрез анализ на издишания въздух посредством полупроводников сензор. За разлика от дрегерите-“ключодържатели”, с Dingo А-077 може да разчитате на точността на резултата и на дълготрайната употреба на уреда.


Dingo А-077 е лек и компактен, можете да го носите в чантата или в джоба и ще е винаги подръка. Работи с 2 алкални батерии тип АА, които са достатъчни за минимум 100 теста.


Указания за употреба: работата с Dingo А-077 не изисква специално обучение, умения или познания.


Натиснете бутона на предния панел и изчакайте дрегерът да влезе в режим на готовност;

Поемете дълбоко въздух и продухайте за около 4-5 секунди в мундщука умерено силно и без прекъсване;

След 2 секунди на дисплея се показват резултатите от измерването в промили.

Това е всичко, тестът отнема по-малко от минута! При желание може да повторите теста почти веднага, но е препоръчително да изчакате няколко минути – за да може в това време сензорът да се изчисти напълно от остатъците от алкохол и кондензат от предишния тест.


За максимална точност производителят препоръчва всеки тест да се прави с нов мундщук.


Dingo А-077 е за лична употреба, но е възможно да се ползва и за служебни цели, като проверка на служители. В този случай е препоръчително е с него да се правят до 2-3 теста на ден. Уредът не е подходящ за интензивно натоварване и масови последователни проверки, т.е. не би могъл да се ползва за контрол на персонала в по-големи предприятия. По-интензивната употреба, може съществено да намали чувствителността на сензора и да съкрати срока му на използване, както и да повлияе на коректността на резултатите.


Батерии


Дрегерът е окомплектован с 2 комплекта батерии тип АА.


Сензорен модул


Моделът позволява самостоятелна смяна на сензора за тестване. Платката е предварително калибрирана и херметично запечатана. Операцията по смяната е много лесна и отнема няколко секунди. В комплекта е добавен един резервен сензорен модул безполатно, а може да добавете още оттук.