• Тест Веровал профилактика срещу вагинални инфекции

Тест Веровал профилактика срещу вагинални инфекции

13.73лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
Веровал профилактика срещу вагинални инфекции
Каталожен код:
165
Производител:
Hartmann

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Бърз тест за определяне на вагинално рН

Здравата вагинална флора се характеризира с леко кисело рН между 3,8 и 4,5. Ако стойността на рН е по-висока, това е знак за нарушаване на микробния баланс на влагалището, причинено напр. от бактерии или гъбички. Това обикновено се съпровожда с оплаквания, като вагинално течение, миризма на риба, сърбеж, парене или сухота.

С бързия тест за профилактика срещу вагинални инфекции научавате бързо и сигурно дали Вашето pH е над 4,5. При положителен резултат обсъдете с Вашия лекар какви мерки да предприемете. Тази опаковка се състои от 2 домашни теста, за да можете да проверите резултата още веднъж.

Колко надежден е тестът?

Веровал „Профилактика срещу вагинални инфекции“ е бърз тест за приложение в домашни условия. Той се основава върху определяне на вагиналното рН чрез намазка.

Точността на теста, доказана чрез проучвания за оценка на ефективността, е над 99%.

Сложно ли е провеждането на теста?

Не. Опаковката съдържа:

(1)Апликатор за вземане на вагинална проба във фолирана опаковка.

Начин на приложение:

Хванете апликатора само в кръглата област за хващане и го дръжте между палеца и показалеца.

Палецът винаги трябва да е от страната на вагиналния апликатор, върху която няма налична зона за измерване на pH.

Избягвайте зоната за измерване на pH да влиза в контакт с други течности.

Седнете с разтворени колене или застанете с единия крак върху тоалетната чиния или друга твърда повърхност.

Разтворете нежно с помощта на свободната си ръка отвора на влагалището, като избутате внимателно външните срамни устни.

Въведете вагиналния апликатор нежно във влагалището, все едно че използвате тампон  (приблизително 1–3 см дълбоко, но не по-дълбоко от кръглата зона за хващане).

Сега натиснете вкарания вагинален апликатор с лек натиск за около 10 секунди срещу задната стена на влагалището (по посока на ректума), за да се овлажни добре зоната за измерване на pH. Достатъчното овлажняване е важно за правилен резултат.

Отчитане на резултата

Нормални стойности на рН: Цветът на зоната за измерване на рН е жълт – Вашето рН е в диапазона от 4 до 4.4, т.е в нормалната, здравословна област .

Високи стойности на рН: Цветът в зоната за измерване на рН се променя в кафяво, зелено или синьо. Това е индикация, че Вашето рН е над 4.4, т.е извън нормалната, здравословна област.

Ако след провеждането на теста, цветът в зоната на измерване на се промени в някой от посочените (жълт, кафяв, зелен, син), това означава, че тестът не е правилно направен. Възможно е зоната за измерване на рН да не е достатъчно навлажнена с вагинален секрет. В този случай можете да повторите измерването със същия апликатор.

Предупреждения и важни указания

За повишено вагинално рН са възможни следните причини:

Бактериална вагиноза или бактериални смесени инфекции

Преждевременно изтичане на околоплодни води 

Неправилна и/или прекалена интимна хигиена

Липса на естроген

Следоперативна инфекция на рана

При 15-20% от всички бременни жени се диагностицира бактериална вагиноза, която увеличава риска от преждевременно раждане, преждевременно изтичане на околоплодните води, висока температура при раждане и бактериална инфекция на плода. Затова се препоръчва, в случай на бременност да имате на разположение бърз тест за профилактика срещу вагинални инфекции и да измервате 2 пъти седмично pH стойността.

Не забравяйте, че има различни фактори, които могат временно да променят вагиналното рН. Тестът не може да осигури надежден резултат, ако измерването бъде извършено в рамките на 12 часа след полов акт, в рамките на 12 часа след употреба на вагинални медикаменти (свещички, кремове и т.н.), по време на менструалния цикъл и 3 до 4 дни след края му.