• TENSIOFYTOL / ТЕНСИОФИТОЛ натурален подход при високо кръвно налягане - 56 капсули

TENSIOFYTOL / ТЕНСИОФИТОЛ натурален подход при високо кръвно налягане - 56 капсули

31.95лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
капсули
Каталожен код:
9667
Производител:
Tilman

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Тенсиофитол е НОВ натурален подход, препоръчван от специалисти в борбата с високото кръвно налягане – едно от най-разпространените заболявания, засягащо всеки трети възрастен и отнемащо над 2,3 милиона живота всяка година.

Авангардната формула на Tensiofytol съчетава две от най-мощните и добре проучени активни вещества с растителен произход. Комбинацията от екстракти от листа и плодове на маслина представлява истинска иновация сред препаратите за нелекарствено повлияване на високото кръвно и е обещаващ подход за поддържане на сърдечно-съдовото здраве:

Екстрактът от плод на маслина е богат на полифеноли, включително хидрокситирозол (hydroxytyrosol). Хидрокситирозолът е един от най-мощните природни антиоксиданти – десет пъти по-потентен от зеления чай и два пъти по-потентен от коензим Q10. Именно на неговите изразени антирадикални качества се дължи и свойството му да редуцира окислението на LDL (лошия) холестерол, предотвратявайки натрупването на атеросклеротични плаки. В 1 капсула Тензиофитол е концентриран толкова хидрокситирозол, колкото в 1 бутилка студенопресован зехтин или 2,2 килограма първокачествени зелени маслини (Vilaplana-Pérez, C., et al., 2014).

Екстрактът от листа на маслина е с изключително висока концентрация на олеуропеин (oleuropein) – друго фенолно съединение с редица фармакологични свойства, сред които антиоксидантни, противовъзпалителни и антиатерогенни (Omar, S. H., 2010). Редица изпитвания потвърждават положителното въздействие на екстракта от листа на маслина върху кръвното налягане при пациенти с хипертония. Някои от тях (Susalit, E., et al., 2011) показват, че ефектът е сравним с този на антихипертензивен лекарствен продукт (лекарство за високо кръвно). Добре изследвани са ползите от него за липидния профил (понижава LDL и общия холестерол, повишава HDL) и контрола на кръвната захар (понижава серумната глюкоза и инсулина, повишава инсулиновата чувствителност).Маслината: ключ към нелекарственото повлияване на високото кръвно

Tensiofytol е вдъхновен от Средиземноморската диета, чийто благоприятен ефект върху сърдечно-съдовото здраве е подробно изследван и документиран в медицинската литература. Маслините и тяхното нерафинирано масло – студенопресованият зехтин, заемат ключово място в средиземноморския хранителен режим. На тях и техните биоактивни съставки (хидрокситирозол, олеуропеин, сквален и др.) се приписва значим дял от ползите му за сърцето. Неслучайно на метода на извличане на зехтина се отдава голямо значение – анализите откриват, че екстра върджин зехтинът превъзхожда рафинирания зехтин до десет пъти по съдържание на антиоксидантни полифеноли (Owen, R. W., et al., 2000).


Експериментални проучвания (Moreno-Luna, R., et al., 2012) изпитват тази хипотеза, показвайки, че дневният прием на полифеноли от зехтин води до понижаване на кръвното налягане, благодарение на следните механизми:


Понижаване на възпалителните маркери;

Подобряване на ендотелната функция;

Повишаване на съдовата еластичност;

Разширяване на кръвоносните съдове.

Намаляване на оксидирания от свободни радикали „лош холестерол“ LDL, считан за главна причина за атеросклероза.

Най-авторитетната интервенция с близо 7500 участника (Estruch, R., et al, 2013) също потвърждава, че средиземноморски тип хранене с всекидневен прием на студенопресован зехтин с високо съдържание на полифеноли намалява риска от инфаркт, инсулт и сърдечно-съдовата смъртност с 30% в сравнение с конвенционално препоръчваната нискомазнинна диета.


Ефектът на Тензиофитол е директно изпитан в очакващо публикация белгийско проучване на Lempereur P. и колектив от 2019 година. В него 663 пациента с гранична хипертония или хипертония първа степен приемат по 1 капсула Tensiofytol сутрин и вечер в продължение на 2 месеца с впечатляващи резултати:


Понижено систолично и диастолично кръвно налягане;

Намалени триглицериди;

Повишен HDL („добър холестерол“);

Намалена коремна обиколка и телесно тегло;

Понижени нива на кръвна захар.