• ТЕЧЕН ВИТАМИН Ц НАТУРАЛЕН / VITAMIN C LIQUID - за имунната система -250 ML - 500 MG

ТЕЧЕН ВИТАМИН Ц НАТУРАЛЕН / VITAMIN C LIQUID - за имунната система -250 ML - 500 MG

27.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
течност
Каталожен код:
5608

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Витамин С не е просто основен антиоксидант. Този водоразтворим витамин е от ключово значение за нормалната функция на имунната система, подпомагайки я чрез насърчаване на редица нейни функции. Витамин C е отговорен за: производството на антитела; производството на в-лимфоцити (хуморален имунитет); производството на интерферон; подобряване функцията на фагоцитозата и Т-лимфоцитната функция (клетъчно-медииран имунитет); повишаване образуването на простагландини.


Основно свойство на витамин С е да унищожава клетките на вирусите и бактериите още в кръвния поток.


От друга страна, развитието на възпаление повишава оксидативния стрес, а запасите на витамин C се изчерпват първо в засегнатите области поради опита на организма да неутрализира свободните радикали.


Важно и пренебрегвано свойство на течния витамин С е ролята му на хелаторен агент, свързана с извеждането на тежки метали от организма. Основен недостатък на тежките метали е, че не са биоразградими. Вследствие на човешката дейност токсичните метали се изхвърлят и натрупват в околната среда, респективно хората ежедневно са изложени на тяхното влияние.


Оловото е широко разпространен замърсител, който се натрупва в организма. То засяга основно централната нервна система, черния дроб, бъбреците и способността на организма за синтезиране на хемоглобин. Също така този метал провокира оксидативен стрес в засегнатите тъкани и органи.


Телесната обремененост от олово е изключително разпространена. Необходимо е тези токсини да се идентифицират и отстраняват. Витамин С, заедно с биофлавоноидите, не само помага да се неутрализира окислителното увреждане, причинено от тежки метали, но и допринася за мобилизиране и отделяне на токсичните метали.


В съчетание с биофлавоноида хесперидин, Витамин С Ликуид действа синергично. Освен че хесперидинът подпомага правилното усвояване на витамина, биофлавоноидът притежава някои от същите механизми на действие. Това обуславя засилване на ефекта на аскорбиновата киселина, както по отношение на хелаторната й функция, така и за други ключови функции в организма (стимулиране на имунната система, колагенова стабилизация и други).


Важно значение на хесперидина е и влиянието му върху общото състояние на кръвоносните съдове.

Бърза поръчка