• Сусамов тахан от черен сусам 340 гр.

Сусамов тахан от черен сусам 340 гр.

7.80лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
Сусамов тахан
Каталожен код:
158
Производител:
БАЛЧО АГРО ПРОДУКТ ЕООД

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Получава се от смилането на небелен суров черен сусам, което гарантира максимално запазване на ценните съставки на семената.

Таханът от черен сусам е изключително богат на протеини. Тези протеини играят важна роля в растежа на човека, подпомагат функционирането на метаболизма и храносмилателната система, а също така са богати на аминокиселини.

Таханът от черен сусам съдържа сериозен брой естествени антиоксиданти като сезамин, сезамол и сезамолин. Тези вещества успешно се борят със свободните радикали в организма ни, забавят стареенето и намаляват риска от онкологични заболявания.

Таханът от черен сусам е отличен източник на калций, което го прави много полезен продукт за хора страдащи от остеопороза и други заболявания на костите.

Сусамовият тахан е признат от народната медицина като еликсир и балсам за стомашно-чревния тракт. Много е подходящ както за деца, така и за възрастни. Причината е високото съдържание на калций, който стабилизира костите на подрастващите и намалява разреждането на калция в костите при възрастните. Изключително подходящ е за бременни жени, кърмачки и всички активно спортуващи и водещи здравословен начин на живот.

Сусамовият тахан е подходяща храна за първата половина на деня и особено преди тежко физическо натоварване, тъй като зарежда с енергия за поне 3 часа. Той спомага за повишаване на съпротивителните сили на организма и допринася за цялостно благосъстояние и добро здраве.