• Super Mushroom / Супер гъби - за силен имунитет

Super Mushroom / Супер гъби - за силен имунитет

95.04лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
капсули
Каталожен код:
3844
Производител:
Natural Factors

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Super Mushroom – източник на екстракти от медицински гъби с имуностимулиращи, адаптогенни и тонизиращи свойства.

SuperMushroom е част от специалната серия продукти на канадската компания Natural Factors – Whole Earth & Sea. Комбинира екстракти от 6 медицински гъби плюс Wellmune® – патентована съставка, източник на натурален бета-глюкан, получен от високо пречистен щам на дрождите Saccharomyces cerevisiae. Бета-глюканите са полизахариди – активни имуностимулиращи съединения, съдържащи се в дрождите, гъбите и др. Те биват различни видове, но онези от тях с най-мощно действие са дълговерижните бета-глюкани 1.3 и 1.6, които се извличат от дрождите Saccharomyces cerevisiae. Патентованата съставка Wellmune® предоставя същия тип бета-глюкани.

Ползи от приема на SuperMushroom.

-Има силно адаптогенно действие – подпомага приспособимостта към физически и емоционален стрес, и промени в начина на живот.

-Препоръчва се като помощно средство през периоди на засилено умствено напрежение и необходимост от поддържане на отличен фокус.

-Подпомага издръжливостта при интензивни физически натоварвания.


-Допринася за поддържане на жизнената енергия и общия тонус.


-Осигурява мощна подкрепа за имунната система и подпомага защитата от настинки и грип през студения сезон.

Медицински гъби – те са естествен природен лек за укрепване на имунитета и увеличаване нивата на енергия в организма. Проявяват мощна антиоксидантна активност и стимулират производството на цитокини (молекули, секретирани от белите кръвни телца и от клетките на тъканите, които имат ключово значение за поведението на имунните клетки). Съдържат жизненоважни нутриенти, сред които особено важни са бета-глюканите – вид полизахариди, възстановяващи имунната функция и жизнените сили.

Многобройните изследвания, проведени върху терапевтичните качества на медицинските гъби показват, че шест от тях се отличават с най-добър фармакологичен профил и въздействие върху човешкото здраве – това са кордицепс, чага, лъвска грива, рейши, майтаке и шийтаке.

Кордицепс. Съдържа множество фармакологично активни компоненти, осигуряващи широкоспектърни ползи за здравето. Няколко клинични изследвания сочат, че екстрактите от кордицепс подпомагат имунната функция и понижават нивата на възпаление в организма.

Чага. Тъй като обикновено расте по брезите, бива наричана още черна брезова гъба. Може да се срещне и по други видове дървета като бряст, елша и др., но рядко. Най-разпространено е приложението й в Азия и Сибир, където хората си приготвят чай от нея. Известна е с имуномодулиращото си действие и ефекти върху кръвното налягане, сърдечния ритъм и кръвната захар.


Лъвска грива. Високо ценена е заради полезното си въздействие върху мозъчната дейност. Изследванията показват още, че тази гъба също стимулира имунната функция.


Рейши. Както други гъби, така и рейши съдържа полизахариди, които стимулират синтеза на цитокини и укрепват имунната система.


Майтаке и шийтаке. Глюканите в майтаке и шийтаке проявяват мощни имуномодулиращи свойства. Те подпомагат здравословния възпалителен отговор, включително чрез въздействието си върху функциите на Т-клетките.


Всяка капсула от продукта SuperMushroom съдържа екстракти от кордицепс, чага, лъвска грива, рейши, шийтаке и майтаке, както и патентованата съставка Wellmune®. Редица двойно слепи проучвания потвърждават невероятно мощното въздействие на Wellmune® върху имунитета, горните дихателни пътища и способността на организма да се адаптира към неблагоприятни условия.


Wellmune® е източник на изключителните 1.3 и 1.6 дълговерижни бета-глюкани, които проявяват мощни ефекти върху имунната система. Установено е, че те активизират макрофагите – група имунни клетки, които унищожават болестотворните вируси, бактерии, паразити и други чужди нашественици.


Всички тези активни компоненти са комбинирани с патентованата смес Farm Fresh FactorsТМ, източник на екстракти от зеленчуци, плодове и билки, отгледани във фермите на Natural Factors, както и извлеци от водорасли. Farm Fresh FactorsТМ подсилва антиоксидантната активност на продукта и подпомага усвояването на екстрактите от медицински гъби и бета-глюканите.


Медицинските гъби, от които са извлечени екстрактите във формулата SuperMushroom са 100% органик. Благодарение на специалния ферментационен процес, използван в създаването на Wellmune®, продуктът осигурява високи нива от най-мощните бета-глюкани, както и антиоксиданти и антоцианини.