• Super Chaga / Супер чага - 120 таблетки

Super Chaga / Супер чага - 120 таблетки

92.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
капсули
Каталожен код:
7457
Производител:
Revita

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Продуктът Super Chaga на американския бранд Mushroom Wisdom съдържа висококачествен екстракт от медицинската гъба Чага /Inonotus obliquus/ в комбинация с витамин С. Видовете, използвани за извличане на екстракта са събрани от сибирски брезови дървета.

 Основни терапевтични свойства на Чага

Засягат имунната система и антиоксидантната защита на организма. Чага се нарежда сред естествените средства с най-висока ORAC стойност, което означава, че тази медицинска гъба притежава висока антиоксидантна активност.

В традиционната китайска медицина Чага е известна още като „Божият дар“, тъй като се отличава с невероятен хранителен профил, осигуряващ широк спектър ползи за здравето:

укрепва имунната система като стимулира производството на някои имунни клетки, включително интерлевкин 6 (IL-6) и Т-лимфоцити;

проявява мощни антивирусни свойства: намалява риска от развитие на вирусни инфекции или предпазва от усложнения ако инфекцията вече е в ход. Изследвания върху животни сочат, че антивирусното действие на Чага е полезно и срещу вируса на хепатит С – използвайки животински клетки, учените са установили, че екстрактът от Чага понижава инфекциозната активност на вируса 100 пъти само за 10 минути;

подпомага нормалното състояние на белите дробове;

потиска хроничното възпаление и балансира възпалителния отговор на организма;


повишава силата и издръжливостта при интензивни физически натоварвания, включително спорт;

увеличава нивата на енергия;

притежава уникален антиоксидантен потенциал и предоставя висока защита срещу неблагоприятните последствия, които свободните радикали нанасят.

Има данни, според които Чага подпомага терапията при някои ракови заболявания, но в случая екстрактът от гъбата може да се включи в лечението само след консултация със специалист.


Допринася за: нормалното функциониране на имунната система, както и за защита на клетките от оксидативен стрес.

Съдържание :

Чага Sclerotium Екстракт /Inonotus obliquus/) - 225 mg

Витамин С (аскорбинова киселина) -20 mg

Дозировка: По 4 таблетки веднъж дневно или по 2 таблетки 2 пъти на ден.