• NADAL® Shigella, бърз тест за детекция на антигени от Shigella във фецес проби - 10 теста в опаковка

NADAL® Shigella, бърз тест за детекция на антигени от Shigella във фецес проби - 10 теста в опаковка

98.80лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
тест
Каталожен код:
2843
Производител:
РИДАКОМ ЕООД

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Обща информация за теста: 

NADAL® Shigella e качествен бърз имунологичен тест за детекция на антигени от Shigella в човешки фецес проби. Тестът е създаден да подпомага поставянето на диагноза шигелоза и е предназначен единствено за професионална употреба.
Реагенти и материали, включени в комплекта:


10 NADAL® Shigella тест касети

10 епруветки за проба, съдържащи буфер

1 инструкция за употребаВреме за отчитане: 10 мин
Точност:

Тестът NADAL® Shigella не показва кръстосана реактивност със следните чревни патогени: E. coli O157:H7, Salmonella, Staphylococcus aureus, Yersinia enterocolitica, H. pylori, Listeria monocytogenes.


Чувствителността и специфичността на теста NADAL® Shigella са определени при сравнение между резултати, получени чрез NADAL® Shigella и чрез културални методи.


Чувствителност: >99% 

Специфичност: >99%.


Принцип на теста:

NADAL® Shigella е качествен имунотест за определяне на наличието на антигени от Shigella в човешки фецес проби. При положителен резултат от теста Shigella антигени се свързват с антитела, конюгирани с цветни частици – получава се антиген-антитяло комплекс, който се предвижва по капилярен път по протежение на тест лентата и взаимодейства със специфични антитела, присъстващи в мембраната на теста. При това се генерира оцветяване в тест (Т) региона на тест-касетата. За да се счита резултатът от изследването за достоверен, е необходимо получаването на зелено оцветяване в контролния (C) регион на тест касетата. Това е индикация, че количеството на пробата е достатъчно и тестът е протекъл коректно.


Клинична значимост:

Клиничните синдроми при човека, причинени отинфекция с Shigella (S. dysenteriae, S. flexneri, S. boydii и S. sonnei), протичат с диария, треска и стомашни болки. Появата на шигелоза е свързвана с лоши санитарни условия, заразяване на водата и храната. Първите симптоми на заболяването се появяват в рамките на 5-7 дни след заразяване. При общества с лоши хигиенни условия и навици, най-често срещаните серовари на Shigella потенциално могат да причинят повтарящи се проблеми, които засягат големи групи от популацията.