NADAL® Shigella, бърз тест за детекция на антигени от Shigella във фецес проби - 10 теста в опаковка
- Наличност:
- В наличност
- Модел:
- тест
- Каталожен код:
- 2843
- Производител:
- РИДАКОМ ЕООД
-
Бърза доставка
-
Безопасна поръчка
Обща информация за теста:
NADAL® Shigella e качествен бърз имунологичен тест за детекция на антигени от Shigella в човешки фецес проби. Тестът е създаден да подпомага поставянето на диагноза шигелоза и е предназначен единствено за професионална употреба.
Реагенти и материали, включени в комплекта:
10 NADAL® Shigella тест касети
10 епруветки за проба, съдържащи буфер
1 инструкция за употреба
Време за отчитане: 10 мин
Точност:
Тестът NADAL® Shigella не показва кръстосана реактивност със следните чревни патогени: E. coli O157:H7, Salmonella, Staphylococcus aureus, Yersinia enterocolitica, H. pylori, Listeria monocytogenes.
Чувствителността и специфичността на теста NADAL® Shigella са определени при сравнение между резултати, получени чрез NADAL® Shigella и чрез културални методи.
Чувствителност: >99%
Специфичност: >99%.
Принцип на теста:
NADAL® Shigella е качествен имунотест за определяне на наличието на антигени от Shigella в човешки фецес проби. При положителен резултат от теста Shigella антигени се свързват с антитела, конюгирани с цветни частици – получава се антиген-антитяло комплекс, който се предвижва по капилярен път по протежение на тест лентата и взаимодейства със специфични антитела, присъстващи в мембраната на теста. При това се генерира оцветяване в тест (Т) региона на тест-касетата. За да се счита резултатът от изследването за достоверен, е необходимо получаването на зелено оцветяване в контролния (C) регион на тест касетата. Това е индикация, че количеството на пробата е достатъчно и тестът е протекъл коректно.
Клинична значимост:
Клиничните синдроми при човека, причинени отинфекция с Shigella (S. dysenteriae, S. flexneri, S. boydii и S. sonnei), протичат с диария, треска и стомашни болки. Появата на шигелоза е свързвана с лоши санитарни условия, заразяване на водата и храната. Първите симптоми на заболяването се появяват в рамките на 5-7 дни след заразяване. При общества с лоши хигиенни условия и навици, най-често срещаните серовари на Shigella потенциално могат да причинят повтарящи се проблеми, които засягат големи групи от популацията.