• NADAL® Rota-Adenovirus, бърз тест за детекция на ротавирус и аденовирус във фецес проби, тест касети - 10 бр./оп.

NADAL® Rota-Adenovirus, бърз тест за детекция на ротавирус и аденовирус във фецес проби, тест касети - 10 бр./оп.

59.84лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
тест
Каталожен код:
2822
Производител:
РИДАКОМ ЕООД

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Обща информация за теста:

NADAL® Rota-Adenovirus e бърз имунен тест за качествена детекция на ротавирус и аденовирус в човешки фецес проби. Тестът е подходящ за диагностициране на инфекции с аденовирус и ротавирус. Тестът NADAL® Rota-Adenovirus е предназначен за професионална употреба.


Реагенти и материали, включени в комплекта:


10 NADAL® Rota-Adenovirus тест касети (индивидуално опаковани)

10 епруветки с буфер за разреждане

10 пипети за еднократна употреба

1 инструкция за употреба

Време за отчитане: 10 мин


Точност:


Тестът NADAL® Rota-Adenovirus не показва кръстосана реактивност със следните микроорганизми в концентрация 1.0 x 10 9 организма/мл: Acinetobacter calcoaceticus, Acinetobacter spp, Branhamella catarrhalis, Candida albicans, Chlamydia trachomatis, E.coli, Enterococcus faecalis, Enterococcus faecium, Gardnerella vaginalis, Група B Streptococcus, Група C Streptococcus, Hemophilus influenzae, Klebsiella pneumoniae, Neisseria gonorrhea, Neisseria meningitides, Proteus mirabilis, Proteus vulgaris, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella choleraesius, Staphylococcus aureus.


За да бъдат определени относителната специфичност и чувствителност на теста NADAL® Rota-Adenovirus,резултати от него са сравнени с тези, получени чрез прилагане на ELISA.


Rotavirus

Относителна чувствителност: >96.3%

Относителна специфичност: >99.9%

Обща точност: >98.8%


Adenovirus

Относителна чувствителност: >98.8%

Относителна специфичност: >99.9%

Обща точност: >99.5%


Принцип на теста:

NADAL® Rota-Adenovirus е бърз мембранен имунохроматограски тест, предназначен за диагнстика на инфекции с ротавирус и аденовирус чрез качествена детекция на ротавирус и аденовирус в човешки фецес проби.

След прибавяне на проба към ямката на тест касетата, антигени от аденовирус и/или ротавирус, ако присъства в пробата, образуват комплекс заедно с антителс, белязани с цветен маркер. Така формиралият се имунен комплекс се движи по мембраната на теста чрез капилярни сили и достига до аденовирус (А) и ротавирус (R) тест региони на тест касетата, където са имобилизирани антитела срещу двата вируса и се улавя от тях. При това в тест региона на тест касетата се появява(т) една или две червени линии, индикиращи позитивен резултат.

Появата на оцветяване в контролния регион (C) тест-касетата, независимо дали се наблюдава оцветяване в тестовите линии, е гаранция, че е използвано достатъчно количество проба и реакциите, на които е базиран тестът, са протекли коректно.


Клинична значимост:

Ротавирус е най-разпространенията небактериален причиниел на остър гастроентерит особено при малки деца. Вирусът е открит през 1973 година. Ротавирус се разпространява по орално-фекален път. Инкубационният период на инфекцията с този вирус е 1-3 дни, а антигени от него могат да бъдат детектирани през от 2-ри до 5-ти ден след началото на симптомите и нерядко - докато трае диарията. Инфекцията с ротавирус може да има летален изход за малки деца, възрастни хора и пациенти с компрометиран имунитет. В районите с умерен климат най-много инфекции с ротавирус се регистрират през зимата. До 50% от децата, хоспитализирани поради остри чревни инфекции, показват позитивен резултат за наличие на ротавирус във фекални проби. Размножавайки се в клетъчното ядро, този вирус предизвикв характерен цитопатичен ефект. Тъй като ротавирусът се изолира трудно, доказването на инфекция с него се осъществява с помощта на алтернативни методи. 

Аденовируси, като Ad40 и Ad41, представляват втория най-често срещан причинител на остри чревни инфекции при малки деца. Най-силно засегнати от този вирус са деца на възраст под 2 години, но има случаи и на по-възрастни инфектирани пациенти. Инфекциите с аденовирус не показват сезонност и се срещат по всяко време на годината. Инфекция с аденовирус е причина за хоспитализация на 4-15% от пациентите, показващи симптоми на остър гастроентерит.