• Revitalizing Sleep Formula (сън и релаксация)

Revitalizing Sleep Formula (сън и релаксация)

37.38лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
капсули
Каталожен код:
3875
Производител:
Enzymatic Therapy, Inc

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Revitalizing Sleep Formula- естествен продукт за релаксация и здравословен сън.

 


Revitalizing Sleep Formula e комбиниран продукт от изпитани билкови екстракти за подпомагане естествения цикъл на съня и максимална релаксация. Насърчава заспиването, по-продължителния и възстановяващ сън.  Особено подходящ за хора, които често пътуват или работят на смени. Подпомага тялото при стрес, понижава напрежението, регулира по естествен начин съня (еухипнотичен ефект) и редуцира нощните събуждания.


Основни съставки в Revitalizing Sleep Formula и действие:


Валериана- едно от най-популярните и сигурни естествени средства за реклаксация и добър сън. Спомага за съкращаване времето за заспиване, подобрява качеството на съня. Не носи рискове от странични ефекти и сънливост на сутринта. Насърчава повишаване нивата на ГАБА (гама аминобутировата киселина) в мозъка и я предпвазва, че инхибиране на ензим, отговорен за нейното разрушаване. На своите антистрес ефекти, валериана дължи популярността си като безопасно и работещо средство за контрол на стреса и по-добрия и възстановяващ сън.


Пасифлора – екстрактът от тази билка се използва успешно за намаляване чувството на тревожност. Смята се, че някои съединения в нея, могат да взаимодействат с рецептори в мозъка и така предизвикват релаксация. Растението стимулира ГАБА (гама аминобутировата киселина), отговорна за балансиране на нервните импулси и така води до цялостно успокояване на нервната система. Премахването на усещането за тревожност води до по-добър и релаксиращ сън.


5-HTP (5-хидрокситриптофан) – естествен химикал, който действа в мозъка и централната нервна система на човека и стимулира чувството на спокойствие. Това се дължи на неговото способност на взаимодейства и повишава нивата на един от основните хормони в човешкото тяло- серотонин. Той действа като предава сигнали между нервните клетки, така вляе на мозъчните функции и понижава нивата на стрес и проблемите със съня. Седативните ефекти, които притежава 5-HTP са фактор за цялостно по-добро здраве, тъй като липсата на сън е ключова причина за проблеми като депресивни състояния, намалена концентрация  и памет, болки в мускулите, повишаване на теглото, хормонален дисбаланс. В Revitalizing Sleep Formula е използван 5-HTP с натурален произход, добит от семена на грифония.


Л-Теанин (патентован екстракт Suntheanine® )- Патентован стандартизиран екстракт от зелен чай до 99% Л-Теанин . Още от дълбока древност употребата на зелен чай се свързва с неговите релаксиращи свойства. Причината за това е съдържанието на аминокиселината Л-Теанин в неговия състав. Клинични изследвания сочат, че той въздейства на нервните импулси в мозъка и освобождаването на невротрансмитери, включително ГАБА. Известен е като естествен анксиолитик, защото притежава успокояващ ефект върху тялото и ума, без да води до сънливост. Затова често бива използван за намаляване на тревожност, хиперактивност и проблеми със съня.


Хмел- има седативни свойства, в комбинация с прием на валериана, насърчава по-бързото заспиване, съчетан и с пасифлора, спомага за за увеличаване на общото време на съня и редуцира нощните събуждания.


Маточина – традиционно маточината се използва срещу тревожност и безсъние. Притежава успокояващо действие. Препоръчва се при хиперактивност, проблеми с концентрацията и фокуса. Спомага за регулиране на съня. По естествен начин редуцира симптомите на безсъние, разстройство на съня, включително и при менопауза.