• PURE C™ ВИТАМИН С 500 MG x 30 тбл.

PURE C™ ВИТАМИН С 500 MG x 30 тбл.

4.10лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
PURE C™ ВИТАМИН С
Каталожен код:
469
Производител:
Natures Way products Inc, САЩ

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Подсилва естествената защита на тялото. Проучванията сочат, че витамин С намалява продължителността и тежестта на симптомите при настинка. Освен това, играе ролята на естествен антихистамин, който намалява нивата на хистамина и така облекчава състоянието при алергии.

Подпомага здравето на устната кухина. Витамин С има решаващо значение за състоянието на венците. Проучванията показват, че хората с ниски нива на витамин С много по-често страдат от пародонтит. Предпазва венците от възпалителни процеси и ускорява възстановяването им при вече възникнали такива. Хроничният дефицит на витамин С, води до развитие на скорбут – заболяване, което протича с кървящи венци и кожни лезии. Тъй като подпомага усвояването на калция, има отношение и към състоянието на зъбите.

Естествено средство за красива и млада кожа. От години насам, витамин С се използва в лечението на редица кожни проблеми. Витамин С насърчава производството на колаген – най-важният белтък за поддържане на кожата гладка и еластична. Когато витамин С недостига, синтезът на колаген намалява, а оттам – кожата увисва и се набръчква по-бързо. Той също така помага за предпазване на кожата от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето.

Предпазва от вредните ефекти на стреса. Доказано е, че витамин С играе важна роля в защитата на мозъка и нервната система от напрежение и стрес.

Спомага за намаляване на холестерола и благоприятства състоянието на кръвоносните съдове. Играе важна роля по отношение на холестерола, тъй като стимулира превръщането му до жлъчни соли, които след това лесно могат да бъдат изхвърлени от организма. Насърчава разширяването на кръвоносните съдове при хора, страдащи от ангина пекторис, конгестивна сърдечна недостатъчност и високо кръвно налягане.

Дозировка и приложение: По 1 таблетка дневно, за предпочитане с храна.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!