• Prostol простате формула 280 mg

Prostol простате формула 280 mg

94.74лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
таблетки
Каталожен код:
2468
Производител:
Natures Way products Inc, САЩ

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Prostol™ простате формула 280 mg – естествен продукт за поддържане нормалното състояние на простатата и уринарния тракт.

Prostol™ е натурална формула, която подпомага функциите на простатата при доброкачествена простатна хиперплазия (аденом на простатната жлеза) и простатит. Съдържа екстракти от плод на сао палмето (12:1) и корен на коприва (10:1). Във фитотерапията се счита, че това е една от най-ефективните комбинации в подкрепа на мъжкото здраве.

Екстрактът от корен от коприва се използва широко в Европа при увеличена простата. Повече от 20 клинични проучвания доказват, че самостоятелно или в комбинация със сао палмето, подобрява клиничните симптоми при доброкачествена простатна хиперплазия и простатит. Препоръчва се и от организациите The German Commission E и European Scientific Cooperative on Phytotherapy.

Екстрактът от плодовете на сао палмето също има добре изяснен химичен състав и терапевтични свойства. Благодарение на това се счита за фармакопеен препарат по USP, BHP и Pharmacopoeia Europaea, включен е и в престижния наръчник на Martindale.


Описание

Счита се, че доброкачествената простатна хиперплазия е резултат основно от стимулиране на клетъчния растеж от страна на дихидротестостерона (DHT) – активната форма на тестостерон. Тестостеронът се превръща в ДХТ с помощта на ензим, известен като 5-алфа-редуктаза. ДХТ е далеч по-активен при свързването си към местата в простатните клетки, които регулират растежа на простатата. При този процес, той активира растежни фактори, които стимулират клетъчната пролиферация, наречена инсулиноподобен растежен фактор 1 (IGF-1). Изследванията показват, че високите нива на IGF-1 също могат да увеличат риска от рак на простатата.


Въпреки това, факт е, че производството на тестостерон намалява с възрастта и нивата на свободния, физиологично активен тестостерон спадат още по-рязко, поради свързването му с протеин, наречен SHBG – свързващ половите хормони глобулин. Счита се, че между 40 и 70-годишна възраст свободният тестостерон намалява с около 1% годишно. Ето защо трябва да има и друго обяснение за развитието на доброкачествената простатна хиперплазия. Тя се крие в дисбаланса между естроген и прогестерон, който се отключва с напредване на годините. В тъканите, в които се развива доброкачествената простатна хиперплазия, естрогените се увеличават с възрастта, стимулирайки растежа на простатните клетки.


Как екстрактите от коприва и сао палмето могат да помогнат?

Благоприятният ефект на корена от коприва върху простатата, се дължи основно на стеролите в състава му, които възпрепятстват превръщането на тестостерона в диходротестостерон и контролират производството на естроген. По този начин се възпрепятства и стимулацията на растежните фактори в простатата. Под въздействието на стеролите, тестостеронът се метаболизира основно до неандрогенни съединения и уголемяването на простатната жлеза се забавя.

Основните активни съставки в сао палмето са свободните мастни киселини, естерите и стеролите. Свободните мастни киселини, основно – олеинова, капринова, капроева, лауринова, миристинова, палмитинова и стеаринова, и техните естери въздействат върху алфа-1-адренергичните рецептори, на мускариновите и на 1,4-дихидропиридиновите (1,4-DHP) калциеви канали. Те отпускат мускулатурата в шийката на пикочния мехур и в простатната жлеза, намаляват честотата на уриниране и облекчават изпразването на мехура.  Свободните мастни киселини също така инхибират 5-алфа-редуктазата – ензимът, превръщащ тестостерона в силно андрогенния дихидротестостерон, под чието действие простатната жлеза нараства.


Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на простата  и уринарния тракт.

Забележка: Да не се използва от бременни или кърмещи жени. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: По 1 капсула 2 пъти дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!