• Prostabor Forte

Prostabor Forte

14.15лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
капсули
Каталожен код:
4283
Производител:
Борола

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Какво представлява Prostabor Forte?

Една разумна алтернатива при доброкачествено увеличение на простатата. При затруднено уриниране, поради мощния му ефект, го наричат природен катетър.


Какво съдържа Prostabor Forte?

Prostabor Forte съдържа висококачествен стандартизиран екстракт от плодовете на Serenoa repens – 160 mg. Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула.


Защо Prostabor Forte e толкова специален?

Prostabor Forte се различава от другите продукти по качеството на съставката, фармацевтичната форма и технологията. Активната съставка се намира в по-ефективна мастноразтворима форма – Solucaps (течни капсули), запазена марка на фирма Борола, която осигурява по-бързо и цялостно усвояване и по-мощен ефект.


Как действа Prostabor Forte върху простатата?

Активната съставка на Prostabor Forte действа чрез потискане на ензимните системи, които нарушават баланса на половите хормони (тестостерон и естроген) и довеждат до увеличаване на простатата. Експериментални данни показват, че активната съставка Сао Палмето потиска разрастването на простатната тъкан, като редуцира нейното възпаление и оток.


Кога да използваме Prostabor Forte?

При доброкачествена хиперплазия на простатата (ДХП) – помага за подобряване на уринирането, намалява размера на простатата, възпалението и отока при иритативни симптоми от страна на пикочния мехур (дразнене).


Има ли научни доказателства за Prostabor Forte?

Редица клинични проучвания доказват ефективността на активната съставка на Prostabor Forte при ДХП. Установено е, че ефективността на продукта е съизмерима с тази на синтетичните лекарства, като при 50% от болните се наблюдава подчертано и трайно подобрение.


Има ли странични ефекти от Prostabor Forte?

Prostabor Forte е практически безвреден, за разлика от синтетичните лекарства, които често водят до нежелани реакции и повлияват качеството на сексуалния живот. Няма противопоказания. Може да се употребява продължително време, тъй като има много добра поносимост.


Как да използваме Prostabor Forte?

Според индивидуалния международен простатен симптоматичен индекс (МСПИ):

• 0 до 7 точки – леко изразена симптоматика – по 1 течна капсула дневно, след хранене

• 8 до 19 точки – умерено изразена симптоматика – по 2 течни капсули дневно, след хранене

• 20 до 35 точки – тежко изразена симптоматика – след консултация с уролог, който може да ви препоръча Prostabor Forte и/или друг вид лечение според вашето състояние.


Какви са предимствата на Prostabor Forte?

• Научно разработен продукт с максимална чистота и високо качество

• Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула

• Иновативна форма – Solucaps (течни капсули), което позволява цялостно и бързо усвояване от организма и по-мощен ефект

• 100% природен продукт

• Не предизвиква нежелани ефекти и е подходящ за продължителна употреба


Простата и здраве

Какво е простата?

Простатата е жлеза с форма на кестен. Намира се под пикочния мехур на мъжа и обхваща началната част на пикочния канал. Тя произвежда секрет, който е основна част на семенната течност.


Какво представлява доброкачествената хиперплазия на простатата (ДХП)?

Говорим за доброкачествена хиперплазия, когато простатата нараства и започва да притиска долните пикочни пътища. Проявява се със затруднено уриниране.


Кой страда от увеличение на простатата?

Учените все още не са установили точната причина. Известно е, че хормоналните промени при мъжете в средна и напреднала възраст играят съществена роля при ДХП. Всяка година в България се установяват около 1000 нови случаи на увеличение на простатата. Тя засяга около 50% от мъжете над 50 г., като се наблюдава тенденция към „подмладяване” на заболяването.


Какви са симптомите?

Доброкачествената хиперплазия на простатата започва незабележимо и без оплаквания. Когато настъпи стесняване на пикочния канал и затруднения при изтичане на урината, се проявяват първите типични симптоми:

• по-слаба струя на урината

• често уриниране, особено през нощта

• позиви за незабавно уриниране

• затруднено начало на уриниране

• парене и болки при уриниране

• неефективно изпразване на мехура

Постепенно настъпва задълбочаване на симптомите. Оценете сами тежестта на симптомите, посредством международен простатен симптоматичен индекс (МПСИ). Този индекс включва 7 въпроса. Всеки въпрос Ви позволява да изберете един от шестте отговора, които показват честотата на отделния симптом. По този начин общият сбор може да варира от 0 до 35 точки.

Може да направите оценка на състоянието на простатата ТУК.


Може ли ДХП да доведе до други усложнения?

Да, може – дo камъни в пикочния мехур, простатит, бъбречна недостатъчност, сексуални смущения. Ако не се лекува, може да доведе до запушване на пикочния канал и тежко страдание.


Какви продукти се използват при ДХП?

Използваните продукти могат да бъдат разделени в 2 групи – синтетични и природни. Синтетичните лекарства са ефективни, но често водят до нежелани реакции. Имат отрицателен ефект върху качеството на сексуалния живот.

Понастоящем в Западна Европа случаите на доброкачествена хиперплазия на простатата първоначално се лекуват с природни продукти. Най-често използвания природен продукт е активната съставка на препарата Prostabor Forte.


Полезни съвети за простатното здраве

• намалете употребата на храни, богати на мазнини и подправки

• ограничете употребата на алкохол и кафе

• осигурете си активен двигателен режим

• защитавайте се от влага и студ с подходящи дрехи

• приемайте достатъчно количество течност

• редовно провеждайте профилактични прегледи (над 40 г.)

Бърза поръчка