• PQQ- 10® (Пиролоквинолин квинон 20 mg + коензим Q10 200 mg)

PQQ- 10® (Пиролоквинолин квинон 20 mg + коензим Q10 200 mg)

87.03лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
капсули
Каталожен код:
3642
Производител:
Natural Factors

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

PQQ- 10® (Пиролоквинолин квинон 20 mg + коензим Q10 200 mg) – естествен продукт за защита на митохондриите от оксидативно увреждане. Подпомага неврологичната функция и сърдечно-съдовата система.

PQQ- 10® е уникална формула, която спомага за предпазване на митохондриите от оксидативно увреждане и образуването на нови такива. По този начин PQQ- 10® противодейства на клетъчното и тъканното стареене.


PQQ- 10® съдържа патентован пироквинолин квинон – BioPQQ® и универсалния коензим Q10 – два от най-мощните в природата антиоксиданти, важни за енергийния метаболизъм и защитата на митохондриите от оксидативен стрес.


PQQ – има разнообразни предимства по отношение на митохондриалната функция – намалява митохондриалния оксидативен стрес и стимулира митохондриалната биогенеза. Това има съществена роля за защитата от невродегенеративни и сърдечно-съдови заболявания.


Коензим Q10 – антиоксидант, известен предимно с благоприятното си въздействие върху сърдечно-съдовата система. Подпомага клетъчното дишане и насърчава производството на аденозин трифосфат – вещество, отговорно за съхраняването и пренасянето на енергия в клетките.


Пиролоквинолин квинон / Пиролохинолин хинон (PQQ), наричан също и метоксатин, е кофактор на окислително-редукционните процеси в клетките (редокс  кофактор). С негово участие се прехвърлят електрони от една молекула на друга и се поддържат енергийните, структурните и транспортните функции на клетките. Представлява органична молекула, участваща като простетична група в редица ензими, известни като хинопротеини.


Основната функция на пиролоквинолин квинон е да стимулира растежа и деленето на митохондриите – клетъчните органели, които участват в производството на аденозин трифосфат (АТФ) и осигуряват енергия за клетките.


Този мощен антиоксидант притежава витамин В-подобна активност и насърчава синтеза на ключовия протеин невронален растежен фактор (NGF), важен за растежа и съхранението на невроните. Насърчава създаването на нови митохондрии в клетките, благодарение на което забавя процесите на стареене и поддържа нормалното състояние на сърцето и мозъка.


Заедно с коензим Q10 – друг изключително важен, но доста по-познат антиоксидант, PQQ поддържа митохондриалната функция и снабдява с енергия клетките и органите в тялото.


Пиролоквинолин квинон и коензим Q10 се срещат в редица храни, но за поддържане на нормалните им нива в организма, само диетата не е достатъчна. Усвояването на PQQ и коензим Q10 от храната често е недостатъчно, а с възрастта рискът от дефицит се увеличава.


Недостигът на PQQ и коензим Q10 предизвиква нарушения на растежа, отслабва имунните защити, отразява се негативно на репродуктивните способности, уврежда когнитивната функция.

Бърза поръчка