• PODAGROFIX - ВИСОКОЕФЕКТИВЕН ПРИ ПОДАГРИЧНИ КРИЗИ И ХРОНИЧНА ПОДАГРА

PODAGROFIX - ВИСОКОЕФЕКТИВЕН ПРИ ПОДАГРИЧНИ КРИЗИ И ХРОНИЧНА ПОДАГРА

42.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
тинктура
Каталожен код:
3445
Производител:
Biotica 1961

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

ПОДАГРОФИКС е високоефективен при:

Заболявания на опорно-двигателната система

Хора, предразположени към задържане на пикочна киселина в организма

Болки в ставите, кръста и костите

Ограничена подвижност и скованост в ставите

Проблеми в ставния апарат и пикочо-половата система


Подаграта е напълно подвластно на контрол заболяване. Силно влияние й оказват диета и ограничаване на приема на алкохол. Назначаването на лечение с медикаменти се извършва от ревматолог. Между пристъпите е важно да бъде намалено количеството на пикочна киселина.


СИМПТОМИ НА ПОДАГРА

Страдащи от подагра, изпитват първите симптоми, когато бъде засегнат големия пръст на крака. Те го усещат чувствителен, зачервен, топъл и подут. Болката и възпалението постепенно се увеличават и стигат до други области на тялото като:

Арката на стъпалото

Глезените

Петите

Коленете

Китките

Пръстите

Лактите

В началото на заболяването атаките на подаграта се подобряват след няколко дни или дори остават незабелязани от страна на пациента. С течение на времето обаче симптомите стават все по-очевидни, пристъпите продължават по-дълго.


КАКВО Е УРИКАЗА И ЗАЩО Е ТОЛКОВА ВАЖНА?

Уриказата е ензим в човешкия организъм, който участва в катаболизма /разграждането на молекулите на малки части, при което се освобождава енергия/ на пурините, естествени вещества, които се съдържат във всички клетки на нашето тяло и практически, във всички хранителни продукти, но най-вече при месни изделия, риба, морски продукти, дрожди.

Учените приемат, че уриказата спомага да се превърнат водонеразтворимите кристали на пикочната киселина, които се образуват от кристализирания мононатриев урат, в 5-хидроксиизурат /продукт на окисляването на пикочната киселина от уратната оксидаза/, който от своя страна да се разгради до алантоин, урея или амоняк и да се изхвърли от организма.


КРИСТАЛИТЕ НА ПИКОЧНАТА КИСЕЛИНА

Оказва се, че поради липса в организма на функционална /работеща/ уриказа, кристалите на пикочната киселина не могат да се разтварят в телесните течности и не могат да напуснат организма. С времето се натрупват и предизвикват тежки увреждания на:

черния дроб

бъбреците

ставите /хронична подагра/

Кристалите се образуват постоянно, дори когато пикочната киселина е в средата на нормата, и това е нормален процес. Натрупвайки се основно между ставните повърхности, те се явяват постоянен дразнител на ставните повърхности и основна причина за тяхното износване.

От друга страна, пикочната киселина се смята за важен антиоксидант в кръвната плазма на хората. Основните функции на антиоксидантите са унищожаването на свободните радикали в организма като токсини, тежки метали, токсични съединения, които отделят отровни оксиди и застрашават организма от пагубни болести. Те се свързват със свободните радикали и спират вредното им влияние върху организма. Антиоксидантите не само унищожават свободните радикали, но и подобряват физиологията на организма, като го предпазват от вируси, бактерии, токсични вещества и подобряват работата на имунната система. Поради тези причини намаляването на количеството на пикочната киселина в организма не е желателно, защото води до намаляване на антиоксидантната защита на организма и това може да доведе до проблеми от съвсем друго естество.


ВАЖНО Е ДА СЕ ПРЕМАХНЕ НЕ ПИКОЧНАТА КИСЕЛИНА, А НЕЙНИТЕ ВОДОНЕРАЗТВОРИМИ КРИСТАЛИ

Важно да се премахне не пикочната киселина, която е антиоксидант и има важно значение за организма, а нейните кристали, които са водонеразтворими, натрупват се и които всъщност създават проблемите.

Единственото правилно решение е да осигурим условия не за намаляването на пикочната киселина в организма /както обикновено се практикува/, а за разтварянето на водонеразтворимите кристали на пикочната киселина, за да се превърнат те в алантоин, урея или амоняк и да се изхвърлят само кристалите от организма, не и самата пикочна киселина.

Така, както не се опитваме да спрем растежа на ноктите, защото е естествен процес, а просто ги режем, така, както не се опитваме да спрем растежа на косата, защото е естествен процес, а просто я подстригваме, така не трябва да се опитваме да спрем образуването на кристали на пикочната киселина, защото е естествен процес, а просто трябва да ги направим водоразтворими и те по естествен път да напуснат тялото. 


ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ ПОДАГРОФИКС?

Хора, предразположени и страдащи от:

Задържане на пикочна киселина в организма

Болки в ставите, кръста и костите

Ограничена подвижност и скованост в ставите

Отоци

ПОДАГРОФИКС ДЕЙСТВИЕ

Подпомага за предпазване от появата на пристъпи на подагра като:

Съдейства за възпрепятстване на кристализацията на пикочната киселина в тялото чрез подобряване на киселинно-алкалното равновесие (алкализиращ агент);

Съдейства за ускоряване отвеждането на пикочната киселина от бъбреците чрез урикозоричното си действие;

Подпомага разтварянето на отложените кристали мононатриев урат в ставите;

Пподпомага за слабо потискане на ензима ксантин оксидаза отговорен за синтеза на пикочна киселина;

Помага за облекчение при хора с проблеми на опорно-двигателния апарат

Оказва благотворното действие върху ставите и мускулите

Има ясно изразено общоукрепващо и противовъзпалително действие