• Oxybor Forte

Oxybor Forte

16.50лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
капсули
Каталожен код:
4282
Производител:
Борола

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Състав (в 1 таблетка)

проантоцианидин 20 mg,

коензим Q 10  10 mg,

селен 25 μg,

бета каротин 5 mg,

α-токоферол 10 mg,

аскорбинова киселина 80 mg,

мед 1 mg,

цинк 7.5 mg,

магнезий 45 mg,

манган 1.5 mg


Предназначение

Oxybor forte предпазва организма от действието на свободните радикали – причина за стареене на организма, атеросклероза, стрес, депресия, злокачествени заболявания, умствена и физическа умора, катаракта и подобрява зрението.


Действие

Oxybor forte е мощна комбинация от антиоксиданти, осигуряваща пълна защита на организма срещу свободните радикали.

Проантоцианидин е най-мощният известен на човечеството антиоксидант – 50 пъти по-активен от α-токоферола и 20 пъти по-мощен от аскорбиновата киселина. Той подобрява умствената способност и е единственият антиоксидант, преминаващ през кръвно-мозъчната бариера.

Коензим Q10 е важен фактор за правилното функциониране и енергийното осигуряване на всички органи и системи в организма, като има особено благоприятен ефект върху съдовите функции и кръвообращението, включително при повишено кръвно налягане и пародонтоза.

Селен, в комбинация с α-токоферол, проявява изра­зено антиоксидантно действие, участва активно в клетъчните метаболитни процеси и има значение за нормалния растеж и репродуктивната способност. Недостигът на селен води до нарушаване функциите на нервната система, до умствена изостаналост и преждевременно стареене.

Бета каротин е жизнено необходим за поддържане на добро здраве. Предпазва организма от вредното влияние на свободните радикали, като забавя процеса на стареене. Оказва комплексно въз­действие върху кожата, косата, очите и венците.

α-токоферол предпазва клетките от вредното влияние на свободните радикали. Стимулира нормалното функциониране на сърцето и кръвообращението, забавя развитието на промени, свързани с процесите на стареене.

Аскорбиновaта киселина подпомага вътреклетъчното дишане. Участва в инактивирането на токсините, в резорбцията на желязото и усвояването на аминокиселините. Подпомага процесите на тъканна регенерация, синтезата на колагена и стимулира имунната система. Нуждата от употребата й се увеличава рязко при стрес и инфекции.

Цинк, мед, магнезий и манган са основни биометали, участващи активно във функциите на организма. Като биокатализатори, те са необходими за нормалното функциониране на много ензимни системи. Усилват действието на антиоксидантите.

Цинкът участва в синтезата на аминокиселините, образуването на колагена, резорбцията на α-токоферола и регулирането на мозъчните функции.

Медта има значение за защита на клетките от свободните радикали, за окисляване на желязото и минерализацията на костите.

Магнезият е необходим за резорбцията на калция. Участва във въглехидратния и липидния метаболизъм, мускулното съкращение, невротрансмисията. Оказва защитно действие върху сърцето.

Манганът играе ролята на ко-фактор в метаболизма на липидите, белтъците и въглехидратите.


Употреба

По 1 таблетка дневно, след хранене.

Съхранение

На сухо, недостъпно за деца  място, при температура под 25° С.

Oxybor® е търговска марка на фирма БОРОЛА. Продуктът е произведен в съответствие с изискванията на Добрата производствена практика. Oxybor forte е хранителна добавка.