• Osteozin / Остеозин за здрави кости и зъби - 30 таблетки

Osteozin / Остеозин за здрави кости и зъби - 30 таблетки

11.50лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
таблетки
Каталожен код:
8905
Производител:
Bioshield

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Osteozin е хранителна добавка, съдържаща мощен комплекс от витамин К2, в комбинация с калций и витамин D3, които спомагат за поддържането на здрави кости и зъби.

Остеозин подобрява костната структура, допринася за поддържането на нормална костна плътност и минерализация и намалява риска от развитието на остеопороза с напредването на възрастта. Остеозин допринася за правилното усвояване и използване на калция, като също така спомага за правилното транспортиране и предпазва от отлагането му в  артериите.


Описание


Какво е ОSТЕOZIN

Osteozin са 30 таблетки, съдържащи 45 mcg от натуралната форма на витамин К2 в съчетание с 5 mcg витамин D3 и 250 mg калций.

Витамин К2. Витамин К е открит от датския изследовател Хенрик Дам и американския учен Едуард Дойс през 1930 г. За своето откритие двамата учени получават Нобелова награда през 1943 г. През последните 10 години се установи, че витамин К съществува в две форми: витамин К1 и витамин К2. Това което Дам и Дойс откриват, е витамин К1. Витамин К1 се съдържа в зелените растения: грах, броколи, бамя и др. Витамин К2 се съдържа в най-високи концентрации в японската храна натто, както и в някои ферментирали сирена и млечни продукти. Ролята на витамин К2 остава неизвестна дълго време. Благодарение на изследванията на проф. Вермер от Института по кардиология в Маастрихт вече е известно, че витамин К2 е необходим за правилното усвояване на калция и предпазването на артериите от образуване на калцификати. При проведено дългогодишно проучване в Холандия се установява, че редовният прием на витамин К2 намалява значително риска от сърдечно-съдови заболявания, като в същото време подобрява здравето на костите и забавя свързаното с възрастта намаляване на костната плътност. По този начин редовният прием на витамин К2 (в съчетание с разнообразното хранене и физическата активност) се превръща в предпочитана профилактика както срещу остеопорозата, така и срещу калцификацията на кръвоносните съдове, която е в основата на множество сериозни сърдечно-съдови заболявания. При прием на витамин D3 и калций се препоръчва винаги да се приема и витамин К2. Човешкото тяло не е в състояние да синтезира само витамин К2.


Калций. Калцият е основният градивен елемент на костите и зъбите и е от съществено значение за поддържането на нормалната костна минерална плътност.

Витамин D3. Витамин D3 участва в преноса на калций и фосфор от червата в кръвта и предотвратява прекомерното отделяне на калций в урината. Той е от съществено значение за нормалното развитие на костите и зъбите, особено при деца по време на активен растеж.


ОSТЕOZIN може да бъде полезен :

ОSТЕОZIN е източник на витамин К2. Витамин D3 и калций и допринася за:

поддържане на нормалното състояние на коститеи зъбите;

нормалното усвояване и използване на калций и фосфор;

насочване на калция до костите и зъбите и предпазва отлагането му там, където не е желан – в меките тъкани и артериите;

 

Как трябва да се приема ОSТЕOZIN

Възрастни и деца над 3-годишна възраст приемат по 1 /една/ таблетка с храната един път дневно. По време на бременност може да се ползва само след консултация с лекар.

Да не се превишава препоръчителния дневен прием от 1 таблетка на ден.


Кой не трябва да приема ОSТЕOZIN

Не приемайте ОSТЕOZIN, ако сте получавали алергична реакция към някоя от съставките на таблетката. Най-честите симптоми на алергична реакция включват: обриви, сърбеж, подуване на устните и лицето, задух.

Посъветвайте се с Вашия лекар, ако изпитвате някои от тези симптоми при приемането на ОSТЕOZIN!


Съхранение на ОSТЕOZIN

Да се съхранява на сухо и проветриво място.

Да се съхранява при температура под 25°С.

Да не се излага на пряка слънчева светлина.

Да се пази от деца.

Да не се използва след изтичане на годността или ако целостта на опаковката е нарушена.

Бърза поръчка