• Tест за детекция на Streptococci Група А в гърлен секрет- OSOM Strep A Kit - бърз тест - 50 бр./оп.

Tест за детекция на Streptococci Група А в гърлен секрет- OSOM Strep A Kit - бърз тест - 50 бр./оп.

155.99лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
тест
Каталожен код:
2835
Производител:
РИДАКОМ ЕООД

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Обща информация за теста: 

OSOM® Strep A e бърз имунохроматографски тест за качествена детекция на Streptococci Група А в гърлен секрет (от тампон). OSOM® Strep A е подходящ и за идентифициране на колонии от Streptococci Група А. Тестът е предназначен единствено за професионална употреба.
Реагенти и материали, включени в комплекта:


50 тест ленти

50 епруветки

50 стерилни тампони

1 Реагент 1 (2 M натриев нитрит)

1 Реагент 2 (0.3 M оцетна киселина)

1 Позитивна контрола (нежизнеспособни Streptococci Група A, 0.1% натриев азид)

1 Негативна контрола (нежизнеспособни Streptococci Група C, 0.1% натриев азид)

1 инструкция за употребаВреме за отчитане: 5 мин
Точност:

Диагностичната чувствителност и специфичност на теста OSOM® Strep A са определени при сравнение на резлутатите с тези, получени при тестиране на култури (инициирани от същите проби) с други бързи тестове, налични в търговската мрежа.


Чувствителност: 96.0%

Специфичност: 97.8%

Обща точност: 97.3%


По отношение на употребата на OSOM® Strep A като метод за идентифициране на Streptococci Група А , тестът показва:


Чувствителност: 100%

Специфичност: 100%


Принцип на теста:

OSOM® Strep A е качествен имунен тест за детекция на антигени от Streptococci Група А в гърлен секрет. OSOM® Strep A представлява тест лента със заешки антитела, отложени върху нитроцелулозна мембрана. Преди тестиране антигени, специфични за Streptococci Група А, се екстрахират от тампон. При потапянето на тест лентата в екстрактния разтвор, евентуално наличните в него антигени започват да се движат чрез капилярни сили по протежение на тест лентата и формират комплекс антиген-антитяло заедно с цветни конюгати на анти-Група А Streptococci антитела. По-нататък, този комплекс се свързва с улавящи анти-Група А Streptococci антитела. Това води до появата на синя ивица, която индикира позитивен резултат. Появата на червено оцветяване в контролния регион е вътрешен процедурен контрол, който показва, че тестът е протекъл коректно и тест лентата е абсорбирала достатъчно количество проба.


Клинична значимост:

Streptococci Група А са един от най-честите причинители на остри инфекции на горните дихателни пътища. При фарингитите, причинени от Streptococci се наблюдават сезонни вариации – заболеваеостта е най-висока през зимата и в началото на пролетта. Най-често засегнати са деца в училищна възраст и възрастни, живеещи или работещи в гъсто населени пространства. Ранната диагностика и лечение на фарингит предотвратяват появата на тежки симптоми и развитието на усложнения като скарлатина, ревматоидна болка и гломерулонефрит.