• OMNi-BiOTiC ® СТРЕС Рипеър - 28 сашета 3 г.

OMNi-BiOTiC ® СТРЕС Рипеър - 28 сашета 3 г.

69.75лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
сашета
Каталожен код:
8709
Производител:
Institut Allergosan

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

OMNi-BiOTiC ® СТРЕС Рипеър

Хранителна добавка

Спомага за възстановяване на чревната бариера, нарушена в следствие на стрес.

Хранителна добавка, предоставяща естествени бактериални култури за чревния тракт.


Какво представлява OMNi-BiOTiC ® СТРЕС Рипеър?

OMNi-BiOTiC® СТРЕС Рипеър е комбинация от 9 различни, естествено населяващи червата бактериални щамове. 

Изследванията показват, че най-добрата терапия срещу стрес не са психотерапевтичните средства, а функциониращите черва! Чревните ни бактерии влияят на съвместната работа на червата и мозъка, а тя е решаваща за това дали ще можем добре да се справим със стреса, или той ще ни направи болни и нервни. Не само стресът влияе отрицателно на червата, а и състоянието на храносмилането и чревните ни бактерии оказват съществено въздействие върху настроението ни.

Стресът играе роля в живота на много хора. OMNi-BiOTiC® СТРЕС Рипеър позволява на всекиго добре да се справи със стреса, допринасяйки за регенериране на възпалената чревна лигавица и като следствие да остане активен и спокоен също и при по-продължителен стрес.

Стресът предизвиква и усложнява  възпаленията на чревната лигавица, а това нарушава чревната бариера срещу вредни бактерии и алергени. Специфичните пробиотични  щамове в OMNi-BiOTiC® СТРЕС Рипеър спомагат  за възстановяване на бариерната функция.

Голямото количество естествена микрофлора и научно доказано действие, превръщат OMNi-BiOTiC® СТРЕС Рипеър в изключително полезен продукт.


Защо пробиотиците са толкова важни за чревния тракт?

Наличието на различни здравословни бактериални щамове и тяхната активност при обмяната на веществата е от голямо значение за поддържането на нормално функциониращо храносмилане. Допълнително тези симбионти (естествени и важни за храносмилането бактерии) образуват множество защитни линии срещу патогени, токсини от околната среда и канцерогенни вещества, които попадат в червата, чрез поеманата храна. Резултатите от проучванията сочат, че приемът на точно подбрани пробиотични бактериални щамове подпомага унищожаването на вредните за организма бактерии.


Какви са особеностите на OMNi-BiOTiC® СТРЕС Рипеър?

Ефективността на OMNi-BiOTiC®  СТРЕС Рипеър се дължи до голяма степен на матрицата, в която са вградени бактериите. Това води до повишаване на

    • стабилността при стайна температура;

    • висока активност, непосредствено след рехидратация;

    • отлично оцеляване при преминаване през стомашно-чревния тракт.


Защо комбинацията от множество бактериални щамове е по-ефективна в сравнение с отделни щамове?

Чревният тракт разполага с най-развитата ендогенна защитна система. Тук се образуват тези имунни клетки, които предпазват нашия организъм от токсини, вредни бактерии и вируси. В здравите черва се намират 3 пъти повече имунни клетки отколкото в далака, в костния мозък и в лимфните възли взети заедно. Освен това червата са отговорни за 80% от функциите на обмяната на веществата. Тази система може да съществува единствено и само, ако са налични достатъчно „добри“ бактерии в червата, отговорни за балансираното храносмилане. Внимателно подбраните бактериални щамове подпомагат допълнително естествените защитни механизми на организма. 


Кои естествени бактериални щамове съдържа OMNi-BiOTiC® СТРЕС Рипеър?

Bifidobacterium bifidum W23, Bifidobacterium lactis W51, Bifidobacterium lactis W52, Lactobacillus acidophilus W22, Lactobacillus casei W56, Lactobacillus paracasei W20, Lactobacillus plantarum W62, Lactobacillus salivarius W24, Lactococcus lactis W19


Начин на употреба:

Препоръчителна дневна доза: 1-2 пъти дневно по едно саше (=3 g). Разтворете прахчето от сашето в 1/8 литра вода (половин чаша). Изчакайте поне 10 минути за активиране. Разбъркайте отново и изпийте. Препоръчва се прием сутрин преди закуска и/или вечер преди лягане.


Може ли OMNi-BiOTiC® СТРЕС Рипеър да се приема постоянно?

Да, принципно всички пробиотични продукти OMNi-BiOTiC® могат да се прилагат ежедневно. Това са хранителни добавки, които подпомагат правилното функциониране на храносмилането. 


Бърза поръчка