• OMNI-BIOTIC MIGRA / ОМНИ‑БИОТИК® Мигра - 30 сашета

OMNI-BIOTIC MIGRA / ОМНИ‑БИОТИК® Мигра - 30 сашета

72.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
сашета
Каталожен код:
7833
Производител:
OMNI BIOTIC

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Състав

Omni-Biotic®MIGRA съдържа осем гастро-резистентни бактериални щама, които се срещат естествено в човешкото черво, всеки от които е способен да се размножава устойчиво и е с оптимален качествен и количествен състав:

Lactobacillus casei W56

Lactobacillus acidophilus W37

Lactobacillus brevis W63

Bifidobacterium lactis W52

Lactococcus lactis W19

Lactobacillus salivarius W24

Bifidobacterium bifidum W23

Lactococcus lactis W58

7,5 x 109 CFU/g = общо 7,5 милиарда бактерии, стомашно и жлъчно резистентни, със способност за възпроизвеждане след рехидратация. 1 саше = 3g

Съставки на матрицата: Царевично нишесте, малтодекстрин, растителен протеин, калиев

хлорид, бактериални щамове, магнезиев сулфат, ензими (амилази),

манганов сулфат.


Показания

Подобряване на качеството на живот при хора с дискомфорт в главата

Дискомфорт, причинен от напрежение

Депресивност и тъжно настроение

Липса на мотивация

Промени в настроението


Дозировка:

Разтворете 1 саше Omni-Biotic®MIGRA (= 3 g) веднъж дневно в 125 ml вода, оставете да се активира спрямо инструкциите в листовката, разбъркайте отново и след това изпийте. Препоръчва се продуктът да се приема сутрин преди закуска или вечер малко преди лягане.

За да се постигне дълготраен ефект, се препоръчва продуктът да се приема за период от най-малко 12 седмици (по данни от клиничните наблюдения). Разбира се, ако е необходимо, употребата му може да бъде по-продължителна или дори постоянна.

Повече за ОМНИ‑БИОТИК® Мигра


Връзка между корема и мозъка

Има тясна връзка между червата (чревните бактерии), черния дроб и мозъка. Кръвта от стомашно-чревния тракт се въвежда в черния дроб, където протичат процеси на метаболизиране и детоксикиране. След това се отвежда към сърцето и през аортата – към мозъка, където съдовете фино се разклоняват. По този начин на мозъка се доставят хранителните вещества, абсорбирани в червата. Разбира се по този път в мозъка могат да попаднат и токсични вещества, ако не могат да бъдат достатъчно добре преработени в черния дроб. Връзката между мозъка и стомашно-чревната дисфункция е демонстрирана в двете посоки: от една страна хората с дискомфорт в главата страдат по-често от стомашно-чревен дискомфорт, а от друга – хората с стомашно-чревен дискомфорт имат по-често дискомфорт в главата.

Тези открития са в основата на разработването на Omni-Biotic® MIGRA, съдържащ високо активни чревни симбионти, повлияващи именно центъра на здравето, т.е. червата ни.


Ролята на червата

Функцията на чревно-епителната бариера, със своите милиарди бактерии, може да бъде нарушена поради стрес, небалансирано хранене или прием на прекалено много лекарства (антибиотици, болкоуспокояващи и др.) Създават се условия за по-лесно навлизане на токсични вещества, които могат да доведат и до негативни ефекти в мозъка, като например:

промени в настроението, липса на мотивация, депресия.


Предимства на ОМНИ‑БИОТИК® Мигра

Способства намаляването на дните с дискомфорт в главата

Допринася за намаляване на дискомфорта, причинен от напрежение

Подобрява в качеството на живот

Няма данни за нежелани реакции

Omni-Biotic®MIGRA съдържа осем гастро-резистентни бактериални щамове, които се срещат естествено в човешкото черво, всеки от които е способен да се размножава устойчиво и е с оптимален качествен и количествен състав:


Lactobacillus casei W56

Lactobacillus acidophilus W37

Lactobacillus brevis W63

Lactococcus lactis W58

Bifidobacterium lactis W52

Lactococcus lactis W19

Lactobacillus salivarius W24

Bifidobacterium bifidum W23

За да се даде възможност за оптимално активиране на бактериите, те са поставени в специална матрица, която от една страна ги прави устойчиви в храносмилателния тракт, а от друга помага за тяхното размножаване и интензивно полезно действие.


Omni-Biotic®MIGRA е подходящ за като част от комплексния подход за подобряване на състоянието при хора с мигренозни пристъпи и главоболие (например, предизвикано от напрежение) за дългосрочен прием. Подобрява качеството на живот. Регистриран и подходящ за приложение при деца над 1 година. Бременни и кърмещи майки могат безопасно да приемат Omni-Biotic®MIGRA, тъй като не са докладвани нежелани ефекти. Продуктът не съдържа добавени животински протеини, глутен, мая или лактоза и е подходящ за диабетици и страдащи от лактозна непоносимост.