• NUTRICAL COMBUSTAL / НУТРИКАЛ КОМБУСТАЛ 250 гр

NUTRICAL COMBUSTAL / НУТРИКАЛ КОМБУСТАЛ 250 гр

4.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
Nutrical Combustal
Каталожен код:
426
Производител:
ВЕМО 99 ООД

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

За пациенти е термични травми, подходящ и за сондово хранене.

За диетотерапия при:

При термични травми, изискващи висок белтъчен внос и белтък с висок коефициент на белтъчна ефективност (Нутрикал Комбустал I).

При пациенти с термични травми и смущения в екскрецията, при които е необходимо намаляване на крайните продукти на белтъчната обмяна (Нутрикал Комбустал II).

И при двете групи пациенти, в случаите на смутено или невъзможно орално хранене, НК I и НК II могат да се прилагат със стомашна или дуоденална сонда.

При необходимост от възстановяване след загуба на голяма телесна маса.

За подобряване на качеството на храненето – при реконвалесценция, анорексия и др. като добавка към обикновеното хранене.

Състав:

Висококачествени суровини от млечен, яйчен и растителен произход (вкл. соев белтъчен концентрат), витаминно-солеви премикси,разрешени стабилизатори, овкусители и ароматизатори, лиофилизат от млечнокисели бактерии. Произвежда се в две форми с различно белтъчно съдържание – Нутрикал Комбустал I (НК I) и Нутрикал Комбустал II (НК II).

Белтъчини: Белтъкът на Нутрикал Комбустал е с изключително висока биологична стойност. 

Мазнини: Мастите на Нутрикал Комбустал също са от млечен, яйчен и растителен произход. 

Въглехидрати: Въглехидратите на Нутрикал Комбустал са предимно моно- и дизахариди. 

Витаминен и солеви състав: Витаминният и солеви състави са специално моделирани, с оглед да се подпомогне възстановяването на силно нарушения водно-електролитен баланс и алкалнокиселинното равновесие.

Дозировка: 

Индивидуална, съобразена с количеството белтък и енергия, които пациентът трябва да приеме. Например: в първите 2-3 дни след масивни изгаряния и при възрастни пациенти със смутена екскреция (необходим белтък 1 g/kg телесно тегло), се прилагат до 200 g дневно Нутрикал Комбустал II. В следващите дни се преминава на Нутрикал Комбустал I, в количества, внасящи 1.5-2 до 3 g белтък на кг телесна маса. Това преценява лекуващия лекар, като се съобразява с приетия с други храни белтък.

Употреба: 

Преди консумация Нутрикал Комбустал се смесва с разредител – 1 с.л. в около 70-80 ml течност. Подходящи разредители са: вода, плодови или зеленчукови нектари и сокове, месни (пилешки и телешки) и зеленчукови бульони, прясно мляко. Изборът на разредител е:


Бърза поръчка