ЛИЗАСКИН ПСОРИЛИС ЕФЕКТИВЕН ПРИ ПСОРИАТИЧНА КОЖА

ЛИЗАСКИН ПСОРИЛИС ЕФЕКТИВЕН ПРИ ПСОРИАТИЧНА КОЖА />

Псориазисът е заболяване, при което клетките се делят многократно по-бързо от нормалното.

Tова предизвиква удебелени и зачервени участъци от кожа, покрити с бели люспи. Тези образувания могат да се появят по цялото тяло, но са най-често присъщи за скалпа, лактите, коленете, долната част на гърба.

В повечето случаи, тези образувания са само в някои части на тялото, но при по-сериозни състояния може да обхващат и по-големи участъци. 

Псориазисът не се предава от човек на човек, но членове на едно и също семейство са по-предразположени към заболяването. 

Псориазисът най-често се проявява в пубертета. 

Алопатичната медицина все още няма краен лек за псориазиса.

Заболяването минава през цикли, като обривът се появява и затихва, а в даден момент влиза и в ремисия. 

Причини за  псориазис 

Точните механизми на заболяването не са известни, но проблемите с кожата се дължат на възпаления и бързо натрупване на клетки.

Старите клетки биват избутвани на повърхността от много бързо генериращи се нови клетки. Това струпване води до бледи и сребристи люспи. Факторите за заболяването не са напълно ясни, но генетиката и околната среда определено са от значение. 

Една от главните теории е външни фактори, комбинирани с имунната система. 

Теория за храносмилането и червата
Някои специалисти считат, че причината за заболяването се крие в лошото храносмилане и проблеми с червата. Теорията е, че се нарушава чревната стена и през нея преминават вещества, които циркулират в кръвообращението.

Когато това се случва в продължителен период, черният дроб се затруднява. Необработените токсини се изкарват на кожата. 

Теория за стреса
Някои специалисти считат, че псориазисът се дължи на стрес. Хроничният ефект се изразява в нарушения на имунната система и повишаване на възпалителните процеси. 

Една от теориите, обвързани с психо-соматиката, смята, че псориазисът се дължи на бариера на емоционално ниво, която се изгражда между личността и околния свят, която на физическо ниво се изразява в псориазис.

Рискови фактори 
Всеки може да развие псориазис, като най-честите предразполагащи фактори са: семейна история със заболяването; стрес; пушене; нарушения на кожната цялост (нарязвания, ожулвания, операции); стрептококови инфекции; медикаменти (лекарства за кръвно налягане, хидроксихлорохин, антималарийни лекарства).

Симптоми 
Симптомите на псориазис варират според различните видове. Общите симптоми включват: червени петна по кожата, покрити с дебели сребристи люспи; белеща се кожа по скалпа.

Тези обриви могат да: сърбят; бъдат болезнени; да се напукат и кървят. Най-често обривите са в определена зона на тялото: долната част на гърба, лактите, коленете, краката, ходилата, скалпа, лицето и дланите. В по-тежки случаи, обривът започва да обхваща големи области на тялото. 

Лечение:
Редица лекарства повлияват симптомите на псориазиса или намаляват реакцията на имунната система, но правилен подход към лечението трябва да е комплексен и да обхваща цялостна промяна в начина на живот.

В алопатичната терапия има два вида лекарства- такива, които забавят растежа на новите клетки, и такива, които облекчават обрива, сърбеж и тн. 

Някои от най-често срещаните средства включват: стероидни кремове; овлажнители за кожата; въглищен катран; кремове и мехлеми; ретиноидни кремове.

При по-сериозни форми на заболяването се използват и: светлинна терапия; метотрексат; биологични лечения; инхибиторни ензими.

Продуктите от фирма Lysaskin Laboratoires са с дълготраен ефект и доставят моментален комфорт, хидратация и еластичност при кожа с тенденция към лющене и псориазис.
Емулсията PSORIlys е изготвена със съдействието на френската A.P.L.C.P (Асоциация за борба срещу псориазиса) и тествана от членовете й. 
Над 90% от тях са доволни от продукта. Комплексът URODIUM, съдържащ се в PSORIlys, е патентована активна съставка, разработена от професионалистите на компания  LYSASKIN .

Комбинира действието на урея  и натриев хлорид. 
Осигурява осезаема дълготрайна хидратация - резултат от синергичния ефект на двете вещества .