• Nebrovidin / Небровидин - 30 капсули

Nebrovidin / Небровидин - 30 капсули

30.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
капсули
Каталожен код:
7980
Производител:
Team Pro

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Nebrovidin® е предназначен за допълнителна терапия при заболявания в следствие на увреден и възпален очен нерв.

Nebrovidin® ускорява естествените механизми за възстановяване на зрителния нерв и спомага бързото възстановяване на нервната клетка.


Nebrovidin® комбинира ключови вещества, които:

– регенерират миелиновата обвивка на увредения нерв

– възстановяват предаването на нервни импулси,

– спомагат да се намали възпалението в засегнатата област


Основни съставки:

Уридинмонофосфат (УМФ) е най-важното междинно съединение в биосинтеза на пиримидиновите нуклеотиди, които под формата на трифосфати (УТФ и ЦТФ) са коензими в редица процеси водещи до синтез на фосфатидилхолин, свингомиелин и други липиди, както и на гликопротеини. Тези съединения са основните структурни елементи на клетъчните мембрани и са от голямо значение за правилното фунциониране на нервната тъкан. Тъй като поради липса на подходящите ензими, нервните клетки са единствените в организма, които не могат сами да синтезират съединения съдържащи пиримидинов пръстен, допълнителния прием на Уридин монофосфат (УМФ) води до засилено присъствие на важните метаболитно активни уридин и цитидин фосфати. Това е от основно значение в рамките на процеса на възстановяване на нервните клетки. Уридин монофосфат (УМФ) ускорява и улеснява биосинтеза на основните вещества – структурни елементи, необходими на нервната клетка за въстановяването й.


Основeн антиоскидант: L- карнозин

L-Карнозинът е изключително мощен естествен антиоксидант, противодействащ на процесите на гликация, окисляване и възпаление.

L-Карнозин е дипептид съдържащ бета-аланил и хистидин, намиращ се във високопротеиновите храни като например червено месо, пилешко, яйца, риба.

В тялото количествата му се изчерпват с възрастта с приблизително 10% годишно, след 30-годишна възраст затова допълнителен прием след тази възраст е препоръчителен.

През последните години няколко изследвания доказват ефекта на L-карнозинът върху повишаването преживяемостта на ганглийна клетка при исхемична ретина.


Допълнителни антиоксиданти:

Куркуминът е диарилхептаноид, принадлежащ към групата на куркуминоидите, които са естествени феноли. Куркуминът демонстрира ползотворни ефекти чрез мощно антиоксидантно действие.

Ефектът на куркумин върху свободните радикалисе осъществява от няколко различни механизма.

CoQ10 играе важна роля в оксидативния метаболизъм. Способността му да изхвърля реактивни кислородни видове и рециклира витамин Е го прави по-ефективен липиден антиоксидант от витамин Е и каротеноидите ликопен и β-каротин. В почти всяка тъкан на човешкото тяло, включително очите, белия дроб, сърцето концентрацията на CoQ10 намаляват с възрастта. Поради повсеместната роля на CoQ10 в организма, смята се, че неговият спад играе роля в застаряването и патогенезата на много дегенеративни и хронични заболявания свързани с невроните.


Допълнителни съставки:

Хиалуроновата киселина е полизахарид, състоящ се от множество въглехидратни молекули, които са свързани заедно в дълговерижни въглехидрати. Хиалуроновата киселина е с най-висока концентрация в течностите в окото и ставите. Ключова функция на хиалуроновата киселина е да помогне лубрикацията на очите. В процеса на стареене нивата на хиалуроновата киселина в тялото намаляват. Хиалуронова киселина в Nebrovidin е с най-високо качество и нискомолекулно тегло от 90 kDa, което посволява ефективната абсорбация през червата и транспортирането й до периферните структури в това число преминава кръвно-мозъчната бариера и достига до очната ябълка.

Фолиевата киселина изпълнява редица функции, включително синтез на ДНК, образуване на червени кръвни клетки и метаболизъм на аминокиселината метионин от хомоцистеин. Фолиевата киселина е от ключово значение при случаите на диабетна и хранителни оптични невропатии. Недостигът на фолиева киселина може да повлияе върху развитието на симптомите на диабетна невропатия включително и невропатия на очния нерв.


Бърза поръчка