• MultiScreen 10, бърз тест по урина за 10 вида наркотици

MultiScreen 10, бърз тест по урина за 10 вида наркотици

19.80лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
Бърз тест по урина за 10 вида наркотици
Каталожен код:
371
Производител:
Керагон ЕООД

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Експресен тест по урина, тип Мултикасета, за откриване на 10 вида дрога:

Кокаин, Морфин, Метадон, Амфетамин, Метамфетамин, Марихуана, Метадон, Екстази, Трициклични антидепресанти, Барбитурати, Бензодиазепини , Бупренорфин.

Бърз, безопасен и достоверен тест за наркотици в урина. Основното предимство на тестовете по урина се основа на факта, че наркотиците и продуктите на техния метаболизъм са откриваеми в урината за относително продължителен период от време:

След приема на наркотик в организма започва разграждането му и елиминирането на продуктите от метаболизма чрез урината. Концентрацията на наркотика в урината е относително висока, а времевия прозорец в който може да бъде засечен е много дълъг – от няколко часа до няколко седмици.

Тестовете по урина са подходящи за обща проверка за употреба на наркотици, като например в изправителни институции (затвори, ТВУ), рехабилитационни центрове, болници, лечебници за лечение със заместващи терапии, от роднини и близки загрижени за техните близки и приятели, в училищата и университетите, за контрол на служители във фирми или при наемане на нови служители.

Важно! Тестовете по урина не могат да определят дали тествания в момента е под въздействието на наркотика. За разлика от тях тестовете по слюнка са по-подходящи за определяне дали лицето е под  въздействие на наркотични вещества в момента на взимане на пробата.

Multi Cassette 10 Express е тест за наличие на 10 вида наркотични и упойващи вещества в удобна форма на мулитикaсета. Открива следи от следните наркотици:

канабис (марихуана);

амфетамин;

метамфетмин (кристал мет);

кокаин;

опиати: хероин, морфин;

метадон;

екстази;

трицикличен антидепресант;

безнодиазепин;

бупренорфин.

Предназначен е за индикативно определяне за наличие на почти всички разпространени наркотика и психоактивни вещества в човешката урина. Теста дава видим резултат след 5 минути.

ПРИНЦИП НА РАБОТА НА ТЕСТА

Тестът е базиран на принципа на специфична имунологична реакция между антитела и антигени за анализиране на особени компоненти в спесимена на човешката урина. Количественият анализ се основава на съревнованието за свързване с антитела между съединение на наркотичното вещество и свободен наркотик, който евентуално се съдържа в пробата от урина. Когато в пробата от урина има наркотично вещество, то се състезава със съединението на наркотичното вещество. Когато количеството в пробата е повече от граничната стойност за съответния наркотик, то ще предотврати свързването на свободния наркотик с антителата. Следователно, при положителната проба няма да се появи оцветена ивица в тестовата зона, докато наличието на оцветена ивица показва отрицателен резултат. На теста има контролна линия, която служи за контрол. Тази ивица трябва винаги да се появява в контролната зона, ако тестът се съхранява при добри условия и е извършен правилно.

ВЗЕМАНЕ НА ПРОБА

За всеки тест е необходима минимално количество проба не повече от 100 ml. Пробите от прясна урина не се нуждаят от специални манипулации или обработка. Пробата трябва да се вземе в чист, сух, пластмасов или стъклен контейнер. Контролирайте даването на пробата за да избегнете манипулиране, тъй като зависимите могат да са изключително изобретателни как да измамят при даване на проба.

КАЧЕСТВЕН КОНТРОЛ

Контролната лента е вътрешен реагент и контрол върху процедурата. Тя ще се появи ако теста е извършен правилно и реагентите са реактивирани. Контролните линии могат да се използват за да се валидизира изпълнението надеждността на теста.

НАЧИН НА ПОЛЗВАНЕ

1. Оставете всички материали и проби да достигнат стайна температура.

2. Извадете тестовата плоча (мултикасета) от запечатаното фолио.

3. Извадете прадпазния капак и потопете  лентичките на мултикасетата в спесимена до маркера за 15 секунди.

4. Извадете внимателно лентичките от спесимена и ги затворете с предпазната капачка.

5. Изчакайте 5 минути и отчетете резултата.

ИНТЕРПРЕТИРАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ

Негативен/Negative: Появяват се две оцветени ленти . Появата на две оцветени ленти, една в линията на тестовата зона и една в зоната на контролната линия (C), индикират негативни резултати. Негативният резултат не индикира отсъствието на наркотик в спесимена. Той само индикира че нивото на наркотик в спесимена е по-ниско от граничното ниво за съответния наркотик.

Позитивен/Positive: Една оцветена лента се появява в зоната на контролната линия (С). Не се открива оцветена лента в зоната на тестовата линия . Това е индикация, че нивото на съответния наркотик в спесимена над граничната стойност.

Невалиден/Invalid: Ако няма оцветена лента в зоната на контролната линия – резултатът от теста е невалиден. Възможно е пробата да не е взета правилно, теста да е с изтекъл срок на валидност или да не е съхраняван правилно.