• MotilityBoost

MotilityBoost

53.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
капсули
Каталожен код:
2698
Производител:
Fairhaven Health, САЩ.

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Богата формула от витамини, антиоксиданти и лечебни растения , предназначена за мъже с диагностицирана намалена подвижност (мотилитет) на сперматозоидите. Motility Boost е предназначен като допълнение на FertilAid за мъже, той не е самостоятелен продукт.


Motility Boost е хранителна добавка, специално разработена за мъже с по-слабо подвижни сперматозоиди, което заедно с ниския брой сперматозоиди, са основните проблеми на мъжката фертилност. Отпуска се без рецепта.


Кой трябва да взема Motility Boost ?

Motility Boost е разработен специално за мъже, които са с установен слаб мотилитет на сперматозоидите.


Вече вземам Фертилейд за мъже, имам ли нужда и от Motility Boost?


FertilAid е широко спектърна добавка с активно действие, разработена да помогне за увеличаване броя на сперматозоидите и да подобри тяхната подвижност и морфология. Препоръчваме FertilAid на всички мъже, които планират да имат дете, за да осигурят на организма си „суровините”за производството на качествена сперма и специфичните антиоксиданти, необходими за превенция на оксидативния стрес.


Ако, обаче сте убедени, че намалената подвижност на сперматозоидите е вашият проблем или вече имате направена спермограма, която показва слаба подвижност, може да приемате Motility Boost в допълнение към FertilAid за мъже.


Какви са съставките на Motility Boost ?

Коензим Q- 10 (Co Q10)

Коензим Q10 (Co Q10) е ключов компонент на митохондриите – енергийните централи на клетките.

Co Q10 е мастноразтворим антиоксидант, важен за митохондриалната биоенергетика, намиращ се в семенната течност и семенната плазма.


Установено е, че Co Q10 повишава броя на сперматозиодите и ускорява тяхната подвижност (мотилитет) при астенозооспермия. В едно изследване на мъже с намалена подвижност на сперматозоидите, те приемат Co Q10 в продължение на 6 месеца. Семенните анализи, които са направени в началото и в края на лечението, показват, че приемането на Co Q10 под формата на таблетки, повишава неговото ниво в семенната течност и семенната плазма, което съществено повлиява подвижността на сперматозоидите.


В друго изследване Co Q10 се прилага на 212 мъже с олигоастенотератоспермия за период от 26 седмици. Клиничните резултати, категорично посочват, че подобряването структурата на семенната течност е в тясна зависимост от нивото на Co Q10. Естественият резултат от употребата на Co Q10 е подобряване морфологията на семенната течност , повишаване броя и скоростта на сперматозоидите.


Н-ацетил-цистеин (НАЦ)

Н-ацетил цистеин (N-acetyl-cysteine или NAC) е производно на сяросъдържащата аминокиселина цистеин. Той е мощен антиоксидант и прочиства тялото от вредните свободни радикали.


Производните на кислорода, пероксидите, ограничават мотилитета на сперматозоидите. Антиоксиданти като НАЦ са необходими, за да неутрализират пероксидите и да премахнат вредния им ефект върху спермата.


В едно изследване 120 нефертилни мъже приемат НАЦ или плацебо в продължение на 3 месеца. Изследването демонстрира, че в сравнение с приемащите плацебо, приемалите НАЦ показват увеличване на обема, подвижността и вискозитета на семенната течност.Освен това, групата на употребявалите НАЦ има по-висок антиоксидантен капацитет и значително по- нисък индекс на стрес в сравнение с другата група.


Кверцетин

Кверцетинът е мощен антиоксидант с доказано ползотворно влияние върху много от спермените показатели. При 14 дневна употреба на кверцетин жизнеността, подвижността и концентрацията на спермотозоидите значително се засилват.


Изследователите предполгагат, че кверцетинът може да въздейства върху качеството на семенната течност, стимулирайки и сексуалната функция, в зависимост от количеството и продължителността на неговото приемане.


Аргинин

Аргининът е прекусор на няколко съединения, вкл. путресцин, спермидин и спермин, и играе важна роля за повишаване на подвижността. Освен това, при оксдацията на аргинина се генерира натриев оксид, който също се счита за фактор във фертилитета.


Л- аргининът е добавка, която повишава броя и увеличава подвижността на сперматозоидите при мъже с олигоспермия и астеноспермия. Изследователите обръщат особено внимание на ефекта от употребата на Л-аргинин от здрави мъже , мъже с диабет и мъже с първична астенозооспермия.


Изследванията показват, че мъже с астенозооспермия имат ниско ниво на спермидин в семенната плазма, а диабетиците са с ниски показатели както на путрисина, така и на спермидина. Вътрешното приемане на л-аргинин способства за увеличаване на подвижността на сперматозоидите, както при диабетиците, така и при мъже с астенозооспермия.


Л-карнитин

Карнитинът е важен за развитието на сперматозоидите, като играе роля на енергиен източник за епидидимиса, подобрява мотилитета и е важна съставка за съзряването на сперматозоидите. Изследванията показват, че мъжете, страдащи от безплодие имат по-ниско ниво на карнитин в семенната плазма в сравнение със здрави мъже.


Особено ниско ниво на Л-карнитин се наблюдава при мъже със слаб мотилитет и брой на сперматозоидите. Съдържанието на Л-карнитин в семенната плазма е в директна корелация с подвижността, жизнеността и концентрацията на сперматозоидите.


Редица изследвания показват, че приемането на Л-карнитин подобрява характеристиките на семенната течност. В едно проучване са наблюдавани 100 мъже на възраст между 20 и 40 години, които приемат л-карнитин или плацебо. Л-карнитинът оказва значително по-добро влияние върху качеството на спермата в сравнение с плацебото.


В друго подобно изследване са отчетени резултати след ежедневна употреба на Л-карнитин от 170 мъже за 3 месеца. Резултатите показват, че в края на лечението процентът на сперматозоидите с нормална морфология, както и мотилитетът им е значително по-голям, отколкото в началото. Освен това, резултатите от употребата на л-карнитин, демонстрират значително по-голям ръст в зачеването.


Витамин В12 като Метилкобаламин

Редица изследвания демонстрират , че лечението с метилкобаламин повишава подвижността, броя на сперматозоидите, диаметъра на семепроводните каналчета и процентyt на здрави мотилни сперматозоиди в сравнение с контролните групи.


В подобно изследване нефертилни мъже с азооспермия са лекувани с Метилкобаламин от 4 до 24 седмици. Семенните анализи, направени след 8 седмица от лечението,отчитат че при 38.4% от мъжете има увеличение на семенната концентрация, при 53.8 % има увеличение на общия брой на сперматозоидите, а при 50 % се наблюдава повишаване на броя и подвижността на сперматозоидите.


Mucuna Pruriens (Кавча)

Mucuna Pruriens (Кавча) подобрява качесвото на семенната течност, включително броя на сперматозоидите, жизнеспособността им и техния мотилитет.Ограничава нарушенията в морфология, както и броя на сперматозоиди с цитоплазмен остатък.

Бърза поръчка