• Maitake D-fraction Standard / Майтаке D-фракция стандарт -120 капсули

Maitake D-fraction Standard / Майтаке D-фракция стандарт -120 капсули

66.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
капсули
Каталожен код:
7456
Производител:
Revita

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Maitake D-Fraction® - патентованият екстракт от Майтаке в продукта е една от най-ефективните природни съставки за възстановяване и поддържане на имунното здраве.

Майтаке (Grifola frondosa) е лечебна диворастяща гъба, разпространена в някои части на Япония, Китай и Северна Америка. Расте в основата на дъбови, брястови и кленови дървета. В Китай и Япония употребата й с медицински цели датира от хиляди години.

Майтаке съдържа бета-глюкани, антиоксиданти, витамини В и С, минерали, аминокиселини, фибри и други компоненти. Както при много други медицински гъби, най-ценните активни вещества в Майтаке са бета-D-глюканите, по-известни като бета-глюкани.

 Бета-D-глюканите са най-високо ценените и най-мащабно изследваните съединения в лечебните гъби. Принадлежат към група физиологично активни съединения, наречени модификатори на биологичния отговор. Представляват специфичен вид полизахариди с активни имуномодулиращи, противоракови, кардиопротективни, хепатопротективни, антиоксидантни и антимикробни ефекти.

Установено е, че най-биологично активни са 1,3/1,6 бета–глюканите, които се съдържат и в продукта на Mushroom Wisdom.

Съществуват различни полизахаридни фракции от бета-глюкани, получени в процеса на стандартизиране на екстрактите от медицински гъби. Сред тях, D-фракцията притежава най-висока активност при перорално приложение.

D-фракцията, извлечена от Майтаке е полизахаридно, свързано с протеини съединение. Многобройни изследвания доказват, че D-фракцията на Майтаке притежава мощни имуностимулиращи, антивирусни и противоракови свойства.

Установено е, че натуралната, висококачествена D-фракция на Майтаке проявява следните свойства:

оказва силно имуностимулиращо действие;

подпомага терапията при различни вирусни и бактериални инфекции;

мощен адаптоген, който увеличава енергията и помага за справяне с физически и емоционален стрес;

допринася за поддържане нормални нива на холестерола и оптимално здравословното състояние на сърдечно-съдовата система ;

съдейства за нормализиране нивата на кръвната захар при диабет тип 2;

използва се в терапията на ракови заболявания, но в този случай приемът на Майтаке D-фракцията трябва да се съгласува с медицинско лице.

Производителят на Maitake D-fraction® Standard - Mushroom Wisdom има повече от 25 години опит в разработването на висококачествени екстракти от медицински гъби.

Съдържание :

Майтаке (пудра)/Grifola frondosa/ , екстракт от плодно тяло (пудра)- 150 mg

Майтаке PD-Fraction® стандартизиран екстракт от плодно тяло, до D-фракция (протеоглюкан) -10 mg

Витамин С (аскорбинова киселина) -10 mg

Дозировка :

По 4 капсули дневно или по 2 капсули 2 пъти на ден.