• Magnesium malate 1000 mg / Магнезиев малат 180 таблетки

Magnesium malate 1000 mg / Магнезиев малат 180 таблетки

50.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
таблетки
Каталожен код:
5675
Производител:
NOW FOODS

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Магнезиев малат представлява комбинация от Магнезий и ябълкова киселина. Ябълковата киселина е междинен продукт от цикъла на трикарбоновите киселини и глиоксалатния цикъл. Това значи, че е незаменимо вещество за клетъчното дишане и метаболизма. Ябълкова киселина се съдържа в неузрелите ябълки, гроздето, офиката, бербериса, малината и други. отличава се с висока биодостъпност.

Ябълковата киселина се е изучавала от гледна точка на възможността и да се използва при фибромиалгия. Тъй като малатът е основа на клетъчния енергиен цикъл, той може да помогне за подобряване производителността на АТФ. Има някои предварителни доказателства, че Magnesium malate 1000 mg 180 таблетки от Now Foods на специална цена намалява мускулната болка и чувствителността на болезнени точни при пациенти с фибромиалгия.Магнезиев малат 1000 мг 180 таблетки подпомага здравия сън. При недостатък на Магнезий, хормонът Мелатонин, който отговаря за регулацията на съня, не изпълнява правилно своите функции и в резултат на това сънят се влошава или самото заспиване се осъществява трудно и продължително. Освен това повишава силата на костите и предотвратява или помага при остеопороза. Магнезий е нужен за строежа на костната тъкан и също така подобрява усвояването на Калция. Прави и мускулите по –силни и развити. Този продукт помага на организма да синтезира специалния фактор на растежа, който влияе за порастването и развитието на мускулните влакна. Magnesium malate 1000 мг 180 таблетки помага на зъбите да бъдат здрави и красиви.

При дефицит на Магнезийсе нарушава баланса на Фосфора и Калция, което води до проблеми не само със зъбния емайл, но и до възникване на кариеси. Изключително добре действа за отпускане и подобряване на настроението. Магнезий участва в синтеза на хормона серотонин, отговарящ за настроението. Също така, хранителната добавка избавя и от изтръпване в краката. Добро профилактично средство е за атеросклероза на кръвоносните съдове, която води до инсулт или инфаркт. Магнезиев малат от 1000 мг на таблетки привежда в норма и стабилност кръвното налягане. Отпуска стените на съдовете и така се бори с хипертонията. Тази хранителна добавка помага за пречистване на организма от токсини. Стимулира перисталтиката на червата, привлича водата, с което не само предотвратява запека, но и натурално помага при запек. Нормализира и функциите на ензимите, които са необходими за многобройните химични реакции в тялото. Без Магнезий организма не би бил способен да синтезира нито един ензим.

Magnesium malate от 1000 мг таблетки от Now Foods баланс в организма, което провокира развитието на много хронични заболявания. Също така съдейства за контролиране на астматаМагнезий отпуска бронхиалните мускули и регулира дишането. Предотвратява и диабета и контролира захарта в кръвта. Предпазва бременните от токсикоза. Именно дефицитът на Магнезий се свързва с гаденето и повръщането по време на първите месеци на бременноста.

Магнезиев малат 1000 мг възпрепятства стреса, безпокойството, паник-атаките и депресиите. А освен това оказва много положително влияние при злокачествени образувания. В организма на големия човек се съдържат около 25 гр Магнезий, основно в костите под формата на фосфати и бикарбонат. Физиологичната функция на Магнезий е обусловена в участието му като Ко фактор в редица важни ензимни процеси. Магнезий е структурен компонент на широк спектър от ензими, в това число и АТФ – зависими ензими. С това се определя системното влияние на Магнезий в енергийните процеси във всички органи и тъкани, преди всичко, в активно употребяващите енергия(сърце, нервна система, работещи мускули).

Magnesium malate 180 таблетки на невероятна цена притежава кардиопротекторно действие, като оказва благоприятно влияние върху сърцето при аритмия и инфаркт на миокарда, като осигурява на достъп на кислород до миокарда, ограничавайки зоната на увреждане. Едновременно е това, Магнезий проявява съдоразширяващо действие и съдейства за понижаването на артериалнотоналягане

Магнезиев малат от 1000 мг на таблетки е антистресово средство, оказва нормализиращо действие на състоянието на нервната система и нейните горни отдели при нервно напрежение, депресии, неврози. При захарен диабет пък предотвратява съдовите усложнения и подобрява функциите на бета-клетките на панкреаса. При заболявания на дихателните органи способства разширяване на бронхите и премахване на спазмите. Хранителната добавка оказва положително влияние на състоянието и на репродуктивната система.

При бременните жени, Магнезий предотвратява застой в развитието на плода, преждевременно раждане и спонтанни аборти. По време на менопаузата при жените намалява отрицателните прояви на това състояние. Дефицитът на Магнезий предизвиква загуба на апетит, гадене, повръщане, запек,умора, анорексия, възбудимост, загуба на координация, мускулни спазми, световъртеж, апатия, депресия, нерегулярен сърдечен ритъм и други. нивото му е понижено при алкохолизъм. За това е полезно да се използва Magnesium malate 1000 мг 180 таблетки от Now Foods за това състояние, като намалява или предотвратява махмурлука

 

Препоръчителен прием: Приемайте по 1 таблетка 3 пъти дневно с прием на храна.