• МАГНАЗАЙМ / MAGNАZYME - 60 капсули

МАГНАЗАЙМ / MAGNАZYME - 60 капсули

20.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
капсули
Каталожен код:
6108
Производител:
MAGNALABS

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Магназайм благоприятно повлиява оплаквания като:

  • стомашен дискомфорт
  • тежест
  • подуване и газове

Магназайм допринася за доброто храносмилане като подпомага разграждането и усвояването на хранителните вещества.
Магназайм не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти.

Препоръчителна дневна доза:
Възрастни - 3 пъти дневно по 1 -2 капасули по време на хранене.
Деца над 7 години – 2 пъти по 1 капсула по време на хранене

Състав:
Амилаза 7500 DU, Протеаза 4.5 15000 HUT и 3.0 15 SAPU, Бромелаин 500000FCCPU,  Липаза 1000 FIP,  Алфа-галактозидаза 200 GaIU,  Целулаза 250CU,  Лактаза 1000 ALU, Lactobacilus acidophilous , Bifidum bacterium  

Магназайм съдържа най-важните храносмилателни ензими, с натурален произход.  Капсулите Магназайм са устойчиви във високо-киселинната стомашна среда и имат широк спектър на действие. Магназайм подпомага разграждането и усвояването на хранителните вещества.   

Ензимите са белтъчни молекули, изградени от аминокиселини и се секретират от тялото, за да катализират функции, които не биха протекли при нормални физиологични температури. Тази е и причината ензимите да са жизненоважни за нашия организъм

Те са катализатор за много биохимични реакции. Без да участват в тях, те подпомагат протичането им, ускоряват процесите и намаляват количеството на енергията, която е необходима, за да протекат. Ензимите не работя сами - те си партнират с витамини и минерали,

Недостатъчното количество ензими води до лошо храносмилане и недобра абсорбция на хранителните вещества. Това се отразява в следните неразположения – подуване, газове, оригване, спазми, запек, киселини. Това може да доведе и до по-сериозни заболявания, тъй като ензимите и особено протеазата участват и в имунната дейност. Ако имате ензимни и храносмилателни проблеми, има риск имунната система да не функционира в пълна изрядност.

След настъпването на 20-годишна възраст започва намаляването на натуралното производство на ензими. На всеки десет години то намалява с 13%. Т.е. до 40 години това производство може да е спаднало с до 25% и докато организмът навърши 70, тялото може да произвежда едва 1/3 от ензимите, от които се нуждае. Нещата се усложняват, тъй като с напредването на възрастта организмът произвежда по-малко солна киселина, която е жизненоважна за активацията на храносмилателните ензими в стомаха. Голямото търсене на храносмилателни ензими намалява производството на метаболитни ензими, от които се нуждае всяка клетка в организма, за да може да функционира.