• MacuGuard® Ocular Support with Saffron / В подкрепа на зрението с Сафрон - 60 софтгел капсули

MacuGuard® Ocular Support with Saffron / В подкрепа на зрението с Сафрон - 60 софтгел капсули

  • Производител: LIFE EXTENSION® USA
  • Модел: капсули
  • Каталожен код: 8354
  • Наличност: В наличност
  • Цена: 50.96лв.


Съдържа високоефективни растителни екстракти, подпомагащи зрителната функция

MacuGuard® Ocular Support with Saffron осигурява важни хранителни вещества, които помагат за защитата на деликатните фоторецепторни клетки на окото, насърчават здравето на макулата и ретината и помагат за поддържането на зрителната острота през нощта.

Хранителната добавка съдържа лутеин и шафран, които допринасят за нормалното състояние на очите. Към формулата на Life Extension са добавени още транс-зеаксантин и мезо-зеаксантин, които осигуряват още ползи за здравето на очите.


Какви са ползите за здравето от шафрана?

Шафранът е вид подправка. Освен за повишаване на чувството за ситост, екстрактите от шафран се използват и за повишаване на зрителната острота и поддържане на здравето на очите.

Тази формула включва екстракт от шафран. Многобройни клинични проучвания установяват, че добавките с 20 мг шафран помагат за поддържане на зрението и функцията на ретината. Полезните свойства на шафрана са доказани чрез редица измервания - както чрез усъвършенствани технически тестове, така и посредством очната карта на Snellen, която често се използва от лекарите за тестване на зрението.

Каротеноидите лутеин и зеаксантин са основни компоненти на макулния пигмент и помагат за защитата на очите от въздействието на излишната синя и ултравиолетова светлина.


Лутеин и зеаксантин - жизненоважни за зрението

Ето защо тази формула съдържа лутеин, транс-зеаксантин и мезо-зеаксантин, както и алфа-каротин, друг каротеноид, който допринася за здравето на очите и е свързан със защитата на макулата и ретината. Лутеинът и двата вида зеаксантин са известни с това, че спомагат за запазването на здравето на макулата и действат като защитници срещу прекомерния оксидативен стрес. Те помагат на очите да функционират добре, дори с напредване на възрастта.


Фосфолипиди за оптималното усвояване на каротеноидите

Тази формула съдържа фосфолипиди, които са неразделна част от всяка клетъчна мембрана в тялото. Те помагат за усвояването на лутеин и зеаксантин. Добрата абсорбция е от решаващо значение тези хранителни вещества да влязат в ретината на окото. 


Острота на зрението през нощта: C3G (цианидин-3-глюкозид) флавоноиди

MacuGuard® Ocular Support with Saffron съдържа антоцианинов флавоноид, извлечен от касис. Цианидин-3-глюкозидът насърчава регенерацията на родопсин, съединение на ретината, което преобразува видимата светлина в електрическите сигнали, които достигат до зрителните центрове на мозъка, особено при условия на слаба светлина. Родопсинът би трябвало непрекъснато да се регенерира, но учените вярват, че с напредване на възрастта това се случва все по-рядко. Цианидин-3-глюкозидът може да помогне на по-възрастните очи да виждат по-добре през нощта.

Студенопресовано маслиново масло, желатин, глицерин, масло от шафран, пчелен восък, палмова мазнина, пречистена вода, акациева смола, анато за цвят, картофен малтодекстрин.


Не съдържа: ГМО. 

Хранителна добавка, 60 софтгел капсули.  


Дозировка и приложение

Приложение: Антиоксидант. Допринася за нормалното състояние на очите.

Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: по 1 капсула дневно. 

Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Етикети: MacuGuard® Ocular Support with Saffron / В подкрепа на зрението с Сафрон - 60 софтгел капсули