• LUNESTIL / ЛУНЕСТИЛ - 15 капсули

LUNESTIL / ЛУНЕСТИЛ - 15 капсули

  • Производител: STADA
  • Модел: капсули
  • Каталожен код: 11541
  • Наличност: В наличност
  • Цена: 23.40лв.


Дуо капсулите LUNESTIL® съдържат масло от лавандула и екстракт от пасифлора с добавени мелатонин и витамин B6, които осигуряват здрав и спокоен сън, за да се събудите отпочинали на следващата сутрин.


LUNESTIL® е революционна дуо-капсулна технология (капсула в капсулата), съчетаваща четири мощни съставки. Уникалната формула осигурява релаксация преди заспиване и допринася за здравословен нощен сън, без привикване или сънливост след събуждане. Проблемите със съня може да се дължат на различни причини като временен стрес, нарушен режим, промени в начина на живот или емоционални събития. Ако сте под стрес или сте напрегнати е много трудно да се наслаждавате на качествен сън. А когато постоянно не си доспивате, се озовавате в омагьосан кръг. През деня не можете да се концентрирате и не сте пълноценни, а през нощта се тревожите за това, което не сте успели да свършите.


Със своите четири мощни съставки в уникална дуо-капсула с удължено освобождаване (DRcaps), LUNESTIL® спомага за:

Спокойствие и релаксация преди заспиване

По-лесно заспиване

Качествен нощен сън

Събудете се свежи и отпочинали след сладък сън.


LUNESTIL® не причинява привикване, пристрастяване или сънливост след събуждане.


LUNESTIL® съдържа следните мощни съставки:

Етерично масло от лавандула (Lavandula Anguitifolia Mill.)

Лавандулата се използва от векове за релаксация. Тя е известна с отпускащите си свойства и допринася за спокоен сън. Етеричното масло от лавандула се извлича чрез дестилация с пара на цветовете на растението. Създателите на LUNESTIL® избраха етеричното масло от лавандула за успокояване преди сън и по-лесно заспиване.


Пасифлора (Passiflora incarnate)

Пасифлората произхожда от топлите части на Северна и Южна Америка, където е била използвана от индианците за успокояване и релаксация. Пасифлората е използвана в западния свят за добро качество на съня и е обстойно проучена. За вътрешната капсула на LUNESTIL® е специално избран 200 mg екстракт Passiflora incarnata, която допринася за здрав и възстановителен нощен сън.


Мелатонин

Нашето тяло има собствен биологичен часовник, който регулира нормалния ни цикъл на бодърстване и сън. Този вътрешен часовник регулира колко мелатонин да произвежда тялото ни. Нивата на мелатонин се покачват вечер и остават високи почти цялата нощ, а рано сутринта рязко намаляват. Производството на мелатонин намалява постепенно с възрастта.


Витамин B6

Благодарение на добавения витамин B6, LUNESTIL® подкрепя нормалната функция на нервната система и допринася за намаляване на чувството на отпадналост и умора, за да се събуждате свежи и отпочинали след качествен сън.


Тази уникална формула 4 в 1 допринася за здрав и сладък сън и не причинява привикване или сънливост след събуждане


УНИКАЛНА ДУО-КАПСУЛНА ТЕХНОЛОГИЯ

Силата на иновацията на LUNESTIL® се крие не само в уникалната комбинация от мощни и ефективни съставки, но и в начина им на освобождаване чрез дуо-капсулната технология, който е обстойно проучен и оптимизиран.


Външната капсула на LUNESTIL® съдържа 80 mg масло от лавандула (Lavandula Angustifolia Mill.), което се освобождава и усвоява скоро след приема. Успокояващите и отпускащи свойства на лавандулата Ви подготвят за качествен нощен сън.


Вътрешната капсула на LUNESTIL® е с технология на удължено освобождаване и постепенно доставя съставките в организма приблизително 1 час след приема. По този начин действието на LUNESTIL® продължава, след като сте заспали, за да Ви осигури спокоен и качествен сън. Вътрешната капсула съдържа пасифлора, мелатонин и витамин В6.


Състав:

Хидрогенирано слънчогледово масло (Helianthus annuus); екстракт от пасифлора (Passiflora Incarnata); рибен желатин, масло от лавандула (Lavandula angustifolia); пълнител: микрокристална целулоза; пиридоксин хидрохлорид (витамин B6); желиращ агент: геланова смола; оцветител: меден комплекс на хлорофилини; мелатонин.


Съдържание 

за 1 капсула (дневна доза) 

%DRI

Екстракт от пасифлора 200 mg -

Етерично масло от лавандула 80 mg -

Витамин B6 2,0 mg 143%

Мелатонин 0,230 mg -

* % препоръчителен дневен прием, дневната стойност не е определена


Гаранция чист етикет

LUNESTIL® не съдържа титанов диоксид и силициев диоксид. Външната капсула е от рибен желатин. Вътрешната капсула е растителна. Не съдържа лактоза и глутен. LUNESTIL е висококачествена хранителна добавка, произведена при най-стриктни стандарти за качество.


Дозировка:

За възрастни над 18 г - 1 капсула дневно 1 час преди лягане. Да се приема с вода, с или без храна. Не приемайте LUNESTIL в легнало положение.


Предупреждения:

Приемът на LUNESTIL® от бременни и кърмещи жени не се препоръчва, поради липса на клинични данни.

Хранителната добавка не е заместител на разнообразието хранене.

Да не се надвишава препоръчваната дневна доза.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Да се съхранява на стайна температура в оригиналната опаковка.

Не използвайте LUNESTIL®, ако имате алергия към някоя от съставките или имате нарушена чернодробна функция.

LUNESTIL® може да повлияе на поведението при шофиране и извършването на опасни действия.

Може да предизвика стомашно-чревни оплаквания като регургитация с аромат на лавандула.

Консултирайте се с вашия лекар или фармацевт, ако изпитате някакви нежелани ефекти.


LUNESTIL® е запазена марка на STADA Arzneimittel AG


DRcaps® е запазена марка на Lonza или нейните филиали.Етикети: LUNESTIL / ЛУНЕСТИЛ за здрав и спокоен сън - 15 капсули