• Liver Active Complex Билкова смес за черния дроб - 90 капсули

Liver Active Complex Билкова смес за черния дроб - 90 капсули

  • Производител: Vegavero
  • Модел: капсули
  • Каталожен код: 10894
  • Наличност: В наличност
  • Цена: 49.41лв.


Liver Active Complex на германската компания VegaVero е високоефективен природен продукт в подкрепа на чернодробната функция, липидния метаболизъм и изчистването на токсини от организма.

 

Свойства на основните съставки в Liver Active Complex

Цикория  /Cichorium intybus/ е многогодишна тревиста билка от семейство Маргаритки. Цикорията се използва в билколечението от древни времена, заради многобройните и ползи за здравето. Корените на цикория са богати на много активни съединения - инулин, сесквитерпенови лактони, витамини, минерали, мазнини, манитол и латекс.

Цикорията притежава висока хепатопротективна активност, намалява оксидативния стрес и увреждането на черния дроб. Корените и допринасят за разграждането на мазнини и изчистване на токсини от черния дроб и жлъчния мехур.

Редица проучвания сочат, че полизахарида инулин, намалява серумните триглицериди, като инхибира синтеза на чернодробните мастни киселини и в същото време намалява производството на липопротеини с ниска плътност.

Артишок /Cynara scolymus/ е многогодишно тревисто растение, принадлежащо към семейство Сложноцветни.

Артишокът благоприятства структурата и функцията на черния дроб, регулира липидната обмяна, намалява нивата на лошия холестерол. Артишокът е богат източник на цинарин – вещество, което стимулира отделянето на отпадните продукти от черния дроб и подпомага естествената детоксикация на организма. Стимулира отделянето на жлъчни сокове, които спомагат за храносмилателната функция и метаболизма на мазнините.

Глухарче   /Taraxanum officinale/ представлява многогодишно тревисто растение и принадлежи към семейство Сложноцветни. Глухарчето е богат източник на фолиева киселина, тиамин, рибофлавин, калий, желязо, тритерпенови и каучукови вещества и стероли и още много фитонутриенти. Корените от глухарче стимулират чернодробната функция и подпомагат изчистването на токсини. Притежават леко слабително действие и подобряват храносмилането.

Холин е витаминоподобно вещество и една от основните му роли в организма е да регулира мастните натрупвания в черния дроб, като подобрява мастния и холестеролният метаболизъм. Подпомага детоксикация и стимулира чернодробната дейност. Дефицитът на холин води до нарушена функция на черния дроб.


Какви са ползите от приема на Liver Active Complex?

Допринася за нормалното функциониране на черния дроб и жлъчния мехур

Благоприятства обменните процеси в организма

Спомага за поддържане на нормални нива на холестерол и липиди в кръвта

Подобрява метаболизма

Проявява силно очистително и противовъзпалително действие

Спомага за намаляване на риска от образуване на камъни в жлъчния мехур.


При какви състояния е подходящ?

За профилактика на чернодробни и жлъчни заболявания (хепатит, цироза, стеатоза) 

Хронични възпалителни заболявания на черния дроб

Атеросклероза

Повишени нива на холестерол и триглицериди

Подходящ като допълваща терапия при чернодробни заболявания

Злоупотреба с алкохол

Прекомерна употреба на лекарства

При диети и детоксикиращи програми  

Растителна капсула (хидроксипропилметил целулоза).

Подходящо за вегани. 


Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на  черния дроб, както и за поддържане на нормални нива на токсини в организма.

Забележка: Не се препоръчва за деца и подрастващи. Да не се приема по време на бременност или кърмене. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни: По 2 капсули  дневно, с достатъчно количество вода , по време или след хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Етикети: Liver Active Complex Билкова смес за черния дроб - 90 капсули