• Lipibor

Lipibor

15.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
капсули
Каталожен код:
4275
Производител:
Борола

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Какво съдържа Lipibor?

Lipibor е оригинална комбинация от природни съставки, разработена с цел понижаване на холестерола в кръвта. Всяка капсула съдържа висококачествени стандартизирани екстракти на:

Policosanol (Поликозанол) – 10mg

Niacin (Ниацин) – 10mg

Beta-glucan (Бета-глюкан) – 300mg


Как действа  Lipibor?

Всяка съставка играе важна роля за регулиране на холестерола и заедно с това те се допълват и имат взаимно усилващ ефект. Lipibor има благоприятно действие върху понижаването на общия холестерол, на LDL (лошия холестерол), на VLDL и триглицеридите, като в същото време повишава HDL (добрия холестерол).

Допълващ се ефект на тройната комбинация (Lipibor)


В допълнение, Lipibor е тромбоцитен антиагрегант и имуномодулатор.


Кога да приемаме Lipibor?

Lipibor се употребява като помощно средство към промяната на храненето и начина на живот, с цел намаляване повишените нива на холестерола. Понижавайки LDL и повишавайки HDL Lipibor предпазва от развитие на атеросклероза.

Неговият най-силен ефект е повишаването на добрия холестерол  (HDL). Освен това Lipibor понижава тромбоцитната агрегация както при здрави, така и при хора с висок холестерол, което е от полза при пациенти с  ‘claudicatio intermittens’.


Как да приемаме Lipibor?

Препоръчителната начална доза е 1 капсула по време на вечеря или  преди лягане, тъй като синтеза на холестерола е повишен през нощта.

Lipibor има положителен ефект върху контрола на холестерола още през първите 6-8 седмици на употреба. Ефектът може да настъпи и до 12 седмици. При необходимост дозата може да се увеличи – до 2 капусли дневно, приемани по 1 по време на обяд и вечеря.

Препоръчваме Lipibor да се приема, ако нивото на холестерола  надвишава 5.17 mmol/l. При нива на холестерола  между 5.17 – 6.20 mmol/l, по 1 капсула Lipibor дневно; ако нивото на холестерола е по-високо от 6.20 mmol/l, по 2 капсули дневно.


Как да постигнем оптимален ефект с Lipibor?

За оптимален контрол на Вашия холестерол, важно е да комбинирате следните три елемента:


диета

физическа дейност

прием на Lipibor

Взаимодействие, синергизъм и безопасност

Lipibor има синергичен ефект с други препарати, понижаващи холестерола (статини, фибрати).

Потенцира антиагрегантното действие на аспирина.

Напълно безопасен е и не притежава странични ефекти. Може да се приема от диабетици, хора на преклонна възраст и при понижена чернодробна функция.

Не се препоръчва по време на бременност и кърмене.

Lipibor®е търговска марка на фирма БОРОЛА. Продуктът е произведен в САЩ в съответствие с изискванията на Добрата производствена практика. Lipibor е хранителна добавка. Да се съхранява на сухо, недостъпно за деца място, при температура под 30º С.


ПОВИШЕНО НИВО НА ХОЛЕСТЕРОЛ В КРЪВТА

Холестерол

Холестеролът представлява восъчна, мастна субстанция, произвеждана от черния дроб. Малки количества холестерол са необходими за доброто здраве. Ако нивата му в кръвта се задържат високи продължително време, това води до образуване на плаки в артериалните стени, стеснявайки просвета на кръвоносните съдове, засяга се съсирването на кръвта в артериите, които пренасят кръв към мозъка и сърцето.

Холестеролът се пренася в кръвта в микроскопични частици, наречени липопротеини. Двата основни вида липопротеини са липопротеин с ниска плътност (LDL) u липопротеин с висока плътност (HDL). LDL или така наречения „лош” холестерол, пренася холестерола към артериалните клетки и допринася за сърдечни заболявания. HDL изчиства холестерола от артериите и го транспортира обратно към черния дроб, където той се обезврежда. Високите нива на HDL се свързват с понижен риск от заболяване, затова HDL го наричат „добър” холестерол.

Други мастни субстанции в кръвта са триглицеридите. Намаляването на високия холестерол и триглицеридите може значително да намали риска от сърдечен пристъп или удар.


Рискови фактори за висок холестерол

наследствена обремененост за висок холестерол, сърдечен пристъп или удар

фактори, породени от начина на живот – прием на храни с

високо съдържание на мазнини  и холестерол, наднормено тегло, заседнал живот, прекомерна употреба на алкохол

Симптоми

При висок холестерол обикновено няма клинични симптоми. Ето защо холестеролът го оприличават на „тих убиец”.


Диагноза

Високият холестерол може да се установи чрез изследване на кръвта на гладно.


Кой трябва да се изследва?

Мъже над 40 години и жени над 45 години или след менопауза.

Хора с поставена диагноза ИБС (исхемична болест на сърцето), с рискови фактори и наследствена обремененост за ИБС и диабетици.


Превенция и лечение на високите нива на холестерол

Промяна в начина на живот

Отказ от тютюнопушене, повишаване на физическата активност, намаляване на теглото, намаляване употребата на алкохол.

Прием на препарати, понижаващи холестерола (Lipibor)

Промяна начин на хранене

Повечето хора могат да намалят нивата си на холестерола с 10% до 20%, чрез промяна на храненето. За да се намали риска от сърдечно-съдови заболявания мазнината в храната трябва да е под 30% от общите калории, а само 7% от тези калории трябва да са от наситени мазнини (месни, млечни). Здравословното хранене изисква увеличаване приема на ненаситени мазнини  (зехтин) и на омега-3-мастни киселини от риба, и да се намали приема на рафинирани въглехидрати и захар. Важно е и осигуряването на фибри, витамини, минерали и антиоксиданти чрез консумация на разнообразни зеленчуци, плодове, цели зърна, бобови растения, ядки и семена.


Прием на Lipibor

Заедно с промените в храненето и начина на живот за здравословно намаляване на холестерола, редовно трябва да се приема Lipibor – природен продукт, повишаващ добрия холестерол (HDL) и намаляващ лошия (LDL). Ако не успеете да намалите нивото на холестерола се обърнете към Вашия лекар.


Да се следят редовно нивата на холестерола

При понижаване на холестерола чрез промяна на начина на живот и прием на Lipibor, нивата на холестерола трябва да се проверяват на 3 до 6 месеца.


Бременност и висок холестерол

Нормално е холестеролът да се увеличи по време на бременност. Но това не се отнася за случаите, при които жената има висок холестерол преди да забременее.


Деца и висок холестерол

При деца с наследствена обремененост за сърдечно заболяване или повишен холестерол, лекарят може да препоръча изследване на холестерола. Ако се открие високо ниво на холестерола, то обикновено се лекува с промяна в начина на хранене и живот и прием на Lipibor, който е безвреден. Рядко се използват лекарства.

Бърза поръчка