• LICEROL

LICEROL

17.90лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
крем
Каталожен код:
3141
Производител:
PHYTO Франция

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Унгвент за локално приложение при изгаряне и повърностни рани. Бързо регенерира уредените тъкани. Намаля възпалението, антисептично и охлаждащо действие. 100% натурален състав.

при изгаряне и повърностни рани. Бързо регенерира увредените тъкани. Намаля възпалението, антисептично и охлаждащо действие. 100% натурален състав. 


Licerol е възстановяващ и успокояващ крем, предназначен за локално лечение на увредена и раздразнена кожа в следствие на изгаряне, порязване, повърхностни наранявания, драскотини, напукана кожа, охлузвания, протривания, слънчево изгаряне, обрив от пелени, пост-дерматологични процедури, малки хирургически рани, при кожни раздразнения  причинени от козметични процедури, пилинг, епилация, бръснене, както и след татуиране. Ускорява кожното възстановяване, намалява зачервяванията и притежава засилено действие срещу белези. Бързо действие и незабавен комфорт. За лице и тяло, бебета, деца и възрастни. Тестван върху чувствителна кожа. 


Състав:         Белият крем, Белият лилиум (Lilium candidum) e многогодишно луковично растение с високо до 2 метра право облистено стъбло, завършващо с едри бели цветове с неповторим аромат. Принадлежи към семейство Кремови (Liliaceae).  Ареалът на разпространение е Източното Средиземноморие и Близкия Изток. Натурализирано е в много места на Европа, Северна Африка, Мексико и други райони на света. Използваемите части  на растението са луковицата , цветовете и листенцата. Химичният му състав не е напълно установен. В цветовете са доказани флавоноиди, етерично масло (пара-крезол,линалол, палмитинова, бензоена и канелена киселина, цитронсолови естери и др.), слузести вещества; в луковицата – флавоноиди, сапонини, аминокиселини,  полизахариди, слузести вещества, танини и др. Специално екстрактът от луковиците на белия лилиум притежава противовъзпалително, успокояващо и хидратиращо кожата свойство, което намира приложение като съставка в кремове за медицинска козметика при чувствителна , суха и податлива на възпаления кожа. В специализираната литература съществуват данни за прилагане на продукти от бял лилиум при конкременти в пикочните пътища, при чернодробни заболявания,  кожни увреждания (повърхностни рани, термични и химични изгаряния, фурункули, абсцеси), при тромбофлебити и мускулни болки. Фармацевтичните форми на приложение на лечебното растение са мехлеми (оинтменти), кремове, алкохолни и маслени екстракти, инфузи и отвари за външно и частично за вътрешно приложение ( сурови или сварени луковици в комбинация с други билки).


          Ментолът в състава на „Licerol“ намаля възпалението в по-дълбоките слоеве на кожата, има обезболяващо и антисептично, дезинфекциращо действие.          Белият восък (Cera alba) в състава на продукта „Licerol“ е класически вехикулум (носител, допълващо вещество) широко използван при изготвянето на меки лекарствени форми за външно приложение.


          Маслиненото масло (Olea europaea oil) в състава на „ Licerol “ също играе роля на вехикулум, но и на активно вещество с омекчаващ и подхранващ ефект на сухата и чувствителна кожа. Намира приложение в много козметични продукти с противобръчков и антиейжинг (противоостаряващ) ефект.


Натуралният крем „ Licerol “ на фирма „Фито лайф“ е предназначен за подобряване състоянието на възпалението, оточността и еритема на определени участъци на кожата при изгаряне. Като цяло продуктът притежава локално противовъзпалително, омекчаващо и регенериращо действие и е подходящ за прилагане при кожни лезии получени от изгаряния,  травми, ухапвания от насекоми, радиодерматит, седалищна еритема при новородени и малки деца и др.
Да се съхранява на място, недостъпно за деца и далеч от пряка слънчева светлина.
Състав INCI: Lilium candidum, Cera alba, Olea europaea oil, menthol


Начин на употреба:


За външно приложение. Засегнатите участъци се третират 2-3 пъти на ден.