• Migrenon

Migrenon

13.50лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
капсули
Каталожен код:
4276
Производител:
Борола

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Какво представлява Migrenon?

Природен продукт който има благоприятен ефект върху силата и честотата на мигренозните пристъпи и подобрява качеството на живот.


Какво съдържа Migrenon?

Висококачествен стандартизиран екстракт от Tanacetum parthenium. Eдна течна капсула (Solucaps) Migrenon съдържа над 0.43 mg партенолид. Процесът на стандартизация гарантира чистота и ефективност на всяка капсула Migrenon.


Защо Migrenon  е толкова специален?

Migrenon се различава от другите препарати по качеството на съставката, начина на получаване и фармацевтичната форма. Съставката е получена чрез патентован процес на вакуум екстракция. При него се постига 25 пъти по-висока концентрация, в сравнение със стандартната процедура на извличане. При Migrenon за първи път се получава природен продукт с такава чистота и ефективност. Фармацевтичната форма Solucaps е запазена марка. Тази форма позволява бързо и цялостно усвояване на активната съставка.


Как действа съставката на Migrenon при мигрена?

Съставката на Migrenon – партенолид се използва отдавна за предотвратяване на мигрена. Тя потиска химичните реакции, водещи до развитие на мигренозното главоболие (Summer 1992). Предполага се, че ефектът на партенолид се дължи на регулиране отделянето на серотонин (Groenewegen 1990). Продукта  влияе положително и върху гладката мускулатура на съдовете (Barsby 1993), което има отношение към мигренозната болка.


Има ли съставката на Migrenon други благоприятни ефекти?

Тя оказва благоприятен ефект и при други видове главоболие, ревматични болки, спазми на гладката мускулатура, напр. спазми на матката и при температура.


Има ли научни доказателства за Migrenon?

Редица клинични проучвания доказват ефективността на природния продукт партенолид при мигрена. Доказано е, че съставката на Migrenon може да се използва успешно за предотвратяване на мигрена (Johnson 1985). Установено е също, че при продължително приложение се намалява честотата и тежестта на мигренозните пристъпи (Murphy 1988).


Кога да използваме Migrenon?

Migrenon се приема при мигренозно и други видове главоболия като повлиява благоприятно върху пристъпите, силата на болката, гаденето и повръщането.


Как да приемаме Migrenon?

Препоръчва се 1 Solucaps до 3 пъти дневно след хранене. Дозировката е индивидуална и може да се адаптира според силата на мигренозната болка. По време на тежко мигренозно главоболие може да се приеме и 1 капсула допълнително. Migrenon  може да се комбинира и с аналгетици или други лекарства за мигрена.


Как да прилагаме Migrenon при деца?

Няма данни за нежелани реакции от приложението на Migrenon при деца. Препоръчва се приложението на Migrenon да става след преглед от лекар. Приема се по 1 – 2 Solucaps дневно. Дозировката се адаптира към възрастта и теглото на детето.


Кога да очакваме резултат?

Понякога ефектът не настъпва веднага, а след 2-3 седмици и затова лекарите предписват по-продължително лечение.

Колко време трябва да приемаме Migrenon?

Уместно е приемът на Migrenon да продължи  поне 6 месеца. Спирането трябва да става постепенно.


Има ли нежелани  реакции?

Migrenon е природен продукт и е практичеки безвреден, за разлика от синтетичните лекарства. Има много добра поносимост и при продължителна употреба.


Кой не трябва да приема Migrenon?

Migrenon не се препоръчва при бременност.

Migrenon® e запазена марка на фирма БОРОЛА. Продуктът е произведен във Франция в съответствие с най-високите изисквания на Добрата производствена практика. Да се съхранява на сухо и недостъпно за деца място, при температура под 25˚С. Migrenon е хранителна  добавка.


МИГРЕНА

Какво представлява мигрената?

Мигрената е често заболяване. През последните 20 години броят на засегнатите се е увеличил с 50%. Мигрената се характеризира с пристъпи на главоболие и продължителност, обикновено от 4 до 72ч. Болката има пулсиращ характер и най-често е с едностранна локализация. В повечето случаи главоболието се придружава от гадене, повръщане, чувствителност към светлината и звук.


Как настъпва мигрената?

Точният механизъм е неизвестен. Приема се, че мигрената има съдов произход. Нарушената функция на тромбоцитите за освовобождаване на серотонин се свързва с промени в мозъчните съдове, които водят до мигренозен пристъп.


Колко вида мигрена има?

Специалистите различават три вида мигрена:


класическа мигрена (с аура, т.е. предизвестие)

обикновена мигрена без аура, при 85% от случаите

други мигренозни нарушения, напр. менструална мигрена

Какво представлява аурата?

Аурата се проявява с пристъпи на зрителни, сетивни, моторни, говорни и други нарушения. Тя се наблюдава при 10% от случаите на мигрена. Обикновено се развива в интервал от 5 до 20 мин. и продължава около час. Главоболието идва веднага след аурата или най-късно до час. В повечето случаи на мигренозен пристъп аурата отсъства.


Какво представлява менструалната мигрена?

Дефинира се като повтарящи се пристъпи по време или непосредствено преди менструация. Тя е свързана с понижено ниво на женския полов хормон (естроген).


Кой страда от мигрена?

Мигрената се наблюдава по-често при жените (18%), отколкото при мъжете (6%). Тя засяга повече млади хора, като пристъпите обикновено намаляват с напредване на възрастта. Мигрената засяга около 7% от децата. При 80% от болните има наследственост.

Какви са провокиращите фактори за мигрена?


определени храни и напитки – кофеин, шоколад, алкохол и др.

някои лекарства – вазодилатори, хормонозаместителна терапия и др.

стрес, тютюнопушене, непълноценен сън, гладуване и др.

Kакъв е ходът на развитие на мигрената?

наблюдава се подобрение при бременност и с напредване на възрастта

много рядко може да доведе до неврологични усложнения.

с правилно лечение повечето пациенти постигат нормално качество на живот

Как се лекува мигрената?

Лечението започва с избягване на провокиращите фактори. Лекарствената терапия се прилага в две направления: лечение на мигренозен пристъп и профилактика. Лечението на мигренозния пристъп трябва да започне в началото на пристъпа, за да бъде успешно. Обикновените болкоуспокояващи средства са достатъчни при леки форми на мигрена. При по-тежки случаи се използват лекарства като ерготамини, триптани и др., които трябва да се прилагат само по лекарско предписание. Лекарствата обаче имат редица противопоказания и нежелани реакции. В същото време, пациентите с чести и тежки пристъпи, се нуждаят и от профилактично лечение.


Migrenon срещу мигрената

Природата има отговор и това е партенолид – активната съставка на Migrenon – природен продукт, безопасен дори и при продължително приложение.


Полезни съвети при мигрена

избягвайте храни, напитки и лекарства, провокиращи мигрената

ограничете стреса, тютюнопушенето, непълноценния сън и гладуването

по време на пристъп изберете почивка и сън, далеч от шум и ярка светлина

приемайте редовно Migrenon