• Krebs Cycle Support / Кребс Сайкъл Съпорт - 100 таблетки

Krebs Cycle Support / Кребс Сайкъл Съпорт - 100 таблетки

  • Производител: Natures Way products Inc, САЩ
  • Модел: таблетки
  • Каталожен код: 8211
  • Наличност: В наличност
  • Цена: 39.00лв.


Комбинация от 12 биоактивни минерала за клетъчна енергия и сърдечно-съдово здраве

Crebs cycle support – широк спектър минерали за оптимални енергийни нива и жизненост.

Krebs cycle  (биоактивни минерали) съчетава 13 биоактивни минерала, добити по специална технология. Този метод на извличане гарантира осигуряване на устойчива енергия на клетъчно, митохондриално ниво.

Продуктът комбинира калций, желязо, йод, магнезий, цинк, селен, мед, манган, молибден, натрий, калий, бор и ванадий. Krebs cycle хелат осигурява биоактивни минерали във форми, които организмът лесно усвоява и използва. Изключителната бионаличност на минералите в тази формула произтича от факта, че те са свързани (хелирани) с органични киселини, което улеснява преминаването им през клетъчните мембрани. Но ползите от тези хелатни минерали надхвърлят бионаличността, те представляват жизнени посредници на един от най-фундаменталните физиологични процеси в клетъчната биология, който е отговорен за почти цялото производство на клетъчна енергия- Цикъл на Кребс.


Какво представлява Цикълът на Кребс?

Цикъл на Кребс (цикъл на лимонена киселина или цикъл на трикарбоновите киселини) е сложен биохимичен процес, кръстен на своя откривател сър Ханс Кребс (1900-1981 г.), награден за своето научно постижение с Нобелова награда през 1953 г. Цикълът се състои в превръщането на ацетил коензим А, (получен от въглехидратите, протеините и мазнините в храната), във водородни атоми или електрони, от които използваната енергия под формата на АТФ се разпределя в цялото тяло.

Биоактивните минерали повишават енергийните нива и оптимизират жизнеността, подпомагайки увеличаване нивата на аденозин-трифосфат (АТФ) в клетките. АТФ е своеобразен транспортьор на енергия от храната към клетките. АТФ произвежда бързо енергия, но неговите нива са непостоянни, което предполага  стимулиране на неговата биогенза.

Нашите тела изискват наличие на голям брой минерали, за да функционират правилно много жизненоважни физиологични процеси. Тези минерали действат като основни кофактори в повече от 1000 различни биохимични реакции в тялото, като само магнезият е от решаващо значение за функцията на повече от 300 ензима. Голямото значение на минералите, за функционирането на човешкото тяло, не е никак пресилено, поради което една балансирана, бионалична, мулти-минерална добавка е от изключително значение за поддържане на здравословен начин на живот.

Минералните хелати в продукта Krebs cycle хелат (биоактивни минерали) осигуряват важни вещества, отговарящи както на ежедневните нужди от минерали, така и като посредник за поддържане на оптимални  нива на енергия.


Действие на биоактивните минерали от Цикъл на Кребс:

Калций (калциев цитрат) – важен за мускулните съкращения, структурата на костите, разграждането на захарите и хормоналната сигнализация.

Желязо (железен фумарат) – необходим за структурата на хемоглобина в червените кръвни клетки и за превенция на желязо-дефицитна анемия.

Йод (калиев йодид) –ключов за функцията на щитовидната жлеза и за превенцията на струма (гушавост или гуша).

Магнезий (смес от магнезиев цитрат и оксид) – активира много от ензимите, които разграждат хранителните вещества в Цикъла на Кребс. Особено важен е за сърдечния мускул. Влияе върху съня, емоциите и редица други функции.

Цинк (цинков цитрат хелат) – важен за клетките с интензивен енергиен обмен, каквито са невроните, яйцеклетките и сперматозоидите, а също и тези на имунната система.

Селен (натриев селенит) – предпазва митохондриите от оксидативен стрес и стимулира биогенезата на нови митохондрии в клетките. Участва в понижаването на холестерола, регулацията на щитовидната жлеза и имунните функции. Усилва ефективността на другите антиоксиданти.

Мед (меден цитрат хелат) – участва в пренасянето на енергия по електрон-транспортната верига в митохондриите. Кофактор на редица важни ензими. Регулира активността на цинка. Есенциален за кожата и черния дроб.

Манган (манганов цитрат хелат) –  оптимизира антиоксидантните процеси. Участва в балансирането на темповете на производство на енергия в мозъчната тъкан. Поддържа здравината на костите и хрущялите.

Молибден (молибденов глицинат) – Кофактор на три ензима, свързани с разграждането на сярасъдържащите аминокиселини, нуклеотидите и алдехидите, които осъществяват извличането на енергия от тези вещества и не допускат натрупването на токсични техни метаболити в клетките.

Калий (смес от калиев цитрат и хлорид) – притежава важно значение за сърдечната функция, наред с магнезия. Релаксира мускулите на миокарда и скелетната мускулатура и участва в правилното генериране на електрични импулси в невроните.

Бор (натриев борат) – Антиоксидантен минерал, участващ в регулиране обмяната на калция, магнезия и фосфора. Дефицитът му забавя метаболитните темпове в цикъла на Кребс и в други метаболитни пътища.

Ванадий (ванадил сулфат) – Има инсулиноподобно действие и оптимизира метаболизма на въглехидратите, наред с кардиопротективен и холестеролопонижаващ ефект. Стабилизира външната мембрана на митохондриите и увеличава устойчивостта им на окисление, с което помага за удължаване на живота им.

Целулоза, стеаринова киселина, силиконов диоксид, магнезиев стеарат, титаниев диоксид за цвят, глицерин, кроскармелоза натрий.


Не съдържа: Изкуствени консерванти, аромати, глутен, захар, пшеница, соя, млечни продукти. Подходящо за вегани/вегетарианци.

Хранителна добавка, 100 V-таблетки  


Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на организма.

Забележка: При бременност и кърмене се консултирайте с лекар преди употреба.

Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: По 2 таблетки дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Етикети: Krebs Cycle Support / Кребс Сайкъл Съпорт - 100 таблетки