• КОКСАМИН МАГНЕ / COXAMIN MAGNE - 60 ТАБЛЕТКИ

КОКСАМИН МАГНЕ / COXAMIN MAGNE - 60 ТАБЛЕТКИ

19.50лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
таблетки
Каталожен код:
5616

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Coxamin Magne има уникална пореста структура, подобна на пчелна пита, която след първична хидратация се видоизменя в гладка. Тя не наподобява тебеширената, зърнеста структура, с която обикновено свързваме представата за калциев продукт.


С най-висок процент в този мултиминерален комплекс е калцият, който е доказано по-добре усвоим от всички калциеви алтернативи:


ИзточникCOXAMINМлечен калцийТрикалциев фосфат

Калций (Ca) (%)36 %26 %32 %

Фосфор (P) (%)0.08 %15 %18 %

Калциева бионаличност (%)36 %30 %25 %

Това се дължи на специфичната му структура


В Coxamin Magne съдържанието се поделя между три полиморфни форми - калцит, арaгонит (орто-ромбична структура), ватерит (шестоъгълна структура). Калциевият карбонат например се състои почти изцяло от калцит - ромбоидна решетъчна форма.


Уникална отворена порьозна структура; силно специфична повърхност; нетръпчив (нестипчив) вкус след хидратация; непясъчна, неваровита текстура; висок буфериращ капацитет; лесно образува емулсии; подпомага образуването на Р-кристали; нехигроскопичен.


За още по-добра усвояемост към естествения минерален комплекс на Литотамнион  калкареум в Коксамин Магне има добавен 5 µg на 1 табл. Витамин D3.


На второ място по наличност в Коксамин Магне е магнезият. Той е жизнено необходим за нормалното функциониране на нервната, ендокринната и сърдечно-съдовата система, допринася за поддържане на нормалната мускулна и нервна функция, поддържа стабилен сърдечния ритъм, здрава имунната система и силни кости. Магнезият е четвъртият по разпространение минерал в клетките след калция, фосфора и калия и играе ключово значение за техния метаболизъм. Една четвърт от него се намира в мускулната тъкан, три пети в костите, а по-малко от 1% е в състава на кръвния серум.


Магнезият е необходим за повече от 300 биохимични реакции в човешкото тяло. Без него стотици ензими не могат да функционират. Участва в производството и складирането на енергия чрез активиране на АТФ - фундаменталната молекула за съхранение на енергията на тялото.


Магнезиевият дефицит се свързва с десетки заболявания като инфаркт и други сърдечни болести, безпокойство и пристъпи на паника, депресия, умора, диабет, мигрена, остеопороза, безсъние и повечето случаи на мускулна умора.


В резултат на тютюнопушене, употреба на алкохол и някои лекарства може да се увеличи нуждата от повече магнезий в организма. Стресът, физически и емоционален, води до изчерпване на наличния в организма магнезий. Това може да провокира редица здравословни проблеми, включително повишаване на кръвното налягане, нарушаване ритъма на сърцето и др. Затова магнезият се счита за протектор на сърцето.


Последните проучвания показват, че за да е максимално ефективен магнезият по отношение нормализиране функциите на мускулната и нервната система, особено при високи натоварвания, характерни за професионално спортуващи и активно спортуващи любители, съотношението на прием  между калция и магнезия в такива случаи трябва да е  2:1. Ето защо в Коксамин Магне към естествения минерален комплекс на COXAMIN (Lithothamnion Calcareum) е добавен магнезиев лактат (150мг/табл), като доказано най-усвояемата форма на магнезий.


Коксамин Магне е произведен от стандартизиран продукт (Lithothamnion Calcareum), притежаващ сертификация за качество от Kosher, Halal, USA FDA „GRAS", EU Health, Non GMO, ISO и HACCP.


Коксамин Магне се препоръчва при активно спортуващи и хора, подложени на тежък физически труд, тъй като магнезият и калцият действат заедно за регулиране на нервния и мускулния тонус на организма. Съдейства за отслабване на мускулното напрежение (умора), облекчава  мускулните крампи и схващания, стомашни спазми. Оказва благоприятен ефект върху нервно-мускулния баланс при продължителен физически и психически стрес и редовно спортуване.


Коксамин Магне нормализира функциите на сърдечно-съдовата система. Високото ниво на магнезия в продукта отпуска и разширява кръвоносните съдове и подобрява работата на сърдечния мускул, като по този начин понижава кръвното налягане и облекчава работата на сърцето. Действа антиатеросклеротично и поддържа нормалния тонус на кръвоносните съдове. Оказва благоприятно влияние на сърцето при нарушаване на ритъма, ИБС, включително и при инфаркт на миокарда, подобрява кислородното осигуряване на миокарда, като ограничава зоната на увреждане.


Коксамин Магне подобрява паметта, улеснява ученето и намалява процесите на стареене. Това се дължи на високите налични дози магнезий (300 мг/ден), които увеличават броя на синапсите и скоростта, с която се пренасят нервните импулси в мозъка. Магнезият е антистресов микроелемент, който оказва нормализиращо действие върху състоянието на нервната система при нервно напрежение, депресии и неврози.


Коксамин Магне се препоръчва  при диабетици, тъй като, от една страна, магнезият влияе върху ефективността на инсулина, който регулира нивото на кръвната захар, а от друга, калцият и Витамин D спомагат за предотвратяване на остеопороза.


Препоръчва се при:


Остеопороза (изгражда по-здрава костна структура и забавя костната загуба след менопауза);

Намалена ставна подвижност (спомага за укрепване на ставните повърхности и подобрява ставната подвижност);

Подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите;

Набавя необходимите по време на бременност калций, магнезий, желязо и други минерали и микроелементи.(да се приема след консултация с лекар);

При всички състояния, изискващи увеличен прием на микро и макроелементите калций (ca), магнезий (mg), фосфор (p), сяра (s), желязо (fe), калий (k), манган (mn), бор (b), йод (i), цинк (zn), мед (cu), селен (se), кобалт (co) и други, които са посочени в таблицата - пълен състав на микроелементи и минерали в Coxamin Magne.