• Калций фактор+ (цитрат) 350 mg х 90 таблетки

Калций фактор+ (цитрат) 350 mg х 90 таблетки

20.66лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
таблетки
Каталожен код:
3641
Производител:
Natural Factors

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

КАЛЦИЙ ФАКТОР+ (ЦИТРАТ) 350 MG Х 90 ТАБЛЕТКИ – естествен продукт срещу крехки и чупливи кости

При намалена здравина на костите и за поддържане нормалното състояние на зъбите.


Калцият е най-често срещаният минерал в човешкия организъм. Основната му функция е да поддържа нормалното състояние на костите и зъбите, които пък съдържат 99% от общото количество калций в тялото. В процеса, познат като костна минерализация, калцият се свързва с фосфора под формата на калциев фосфат. А калциевият фосфат е главен компонент на специалния минерален комплекс, отговарящ за структурата на костите.


Но ролята, която изпълнява калцият, не се изчерпва до тук. Този така важен минерал е необходим за нормалния сърдечен пулс, съсирването на кръвта, предаването на нервни импулси, мускулните контракции, производството на енергия, хормоналната секреция и др. Съвременните изследвания показват, че калцият регулира кръвното налягане, намалява риска от развитие на онкологични заболявания и потиска симптомите при ПМС.


Много важно е под каква форма се приема калцият, с оглед на неговото оптимално усвояване от тялото. Калциевият цитрат е една от най-добре абсорбиращите се форми на калций. Той съдържа висока концентрация на калций, който се усвоява перфектно. Установено е, че минералните цитрати имат отлична абсорбция, особено когато се приемат на празен стомах!


Абсорбцията на калций е намалена при хора с ниска стомашна киселина, но калциевият цитрат може да бъде много добре усвоен дори и в тези случаи. Затова тази форма на калций е най-подходяща за онези, които имат проблем с отделянето на стомашни сокове.


Всяка таблетка отпродукта Calcium Citrate Factor + на канадската компания Natural Factors, е източник на 350 mg калциев цитрат – най-бионаличната форма на калций!