• IALOCLEAN / ЙАЛОКЛИЙН капки за уши с хиалуронова киселина -30 мл

IALOCLEAN / ЙАЛОКЛИЙН капки за уши с хиалуронова киселина -30 мл

21.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
капки
Каталожен код:
7283
Производител:
Naturpharma GmbH Germany

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Йалоклийн капки за уши представляват НОВА стратегия за лечение на свързаните с екзема и дерматит симптоми като раздразнение, лющене, сухота и сърбеж в ухото.

Формулирани с  хиалуронова киселина, бадемова киселина и бизаболол, капките за уши Ialoclean задържат наличната вода, нежно ексфолират кожата и образуват противовъзпалителен защитен филм, който облекчава характерните за екзема и дерматит оплаквания като зачервяване, лющене, корички, сухота сърбеж и секрет от ухото.

Регистрирани като медицинско изделие от клас 1, те се явяват алтернатива на локалните кортикостероиди с уникалната си формула, базирана на естествено срещащи се в природата активни съставки.

Характеристики:

Алтернатива на локалните кортикостероиди при екзема и дерматит на ухото (аурален екзематозен дерматит)

Медицинско изделие клас 1

Формулирани с натурални съставки

Изразено хидратиращо, ексфолиращо и противовъзпалително действие

Подходящи при остри и хронични състояния

Произведени в Италия

 Състав:

Натриева сол на хиалуронова киселина, бадемова киселина, бизаболол, глицерин, пропиленгликол, ППГ-26-бутет-26, PEG-40 хидрогенирано рициново масло, натриев хидроксид, изопропилов алкохол, вода.

Не просто сърбеж в ухото: нови решения в борбата с ушната екзема

Влудяващ сърбеж в ухото, зачервяване, лющене, сухота, хиперпигментация и прозрачен секрет – това са най-честите симптоми на т.нар. аурален екзематозен дерматит. Причините за него не са съвършено проучени, но може да се каже, че за наличието му е необходима комбинация от вътрешно предразположение на организма (алергичен терен) и външно въздействие. Ако сте склонни към атопия и други подобни дерматити (себорея, псориазис), то при вас рискът от ушна екзема/дерматит е значително по-висок.  

Капките за уши Йалоклийн представляват нов подход при ушна екзема и дерматит, който работи благодарение на синергията от три срещащи се в природата активни съставки:

Хиалуронова киселина с високо молекулно тегло – тя осигурява задържане на наличната вода и образуване на защитен филм, който хидратира и изолира повърхността на кожата от външните въздействия. По този начин се създават оптимални условия за успокояване и заздравяване на раздразнената тъкан.

Бизабололът е естествено срещащо се вещество, което се използва широко в козметичната индустрия заради лечебни му свойства върху кожата. Той има изразено противовъзпалително действие, благодарение на което облекчава раздразнената кожа. Добре проучени са неговите антимикробни, противооточни и неалергогенни свойства. Доказано е също, че бизабололът способства усвояването на други активни съставки от кожата (Kamatou & Viljoen, 2009).

Бадемовата киселина улеснява естественото отделяне на увредените и мъртви повърхностни кожни клетки – има ексфолиращ ефект. С нейна помощ кожата се освобождава от замърсяванията, порите се отварят и епидермисът започва да „диша”. В резултат се ускоряват клетъчното възобновяване и колагеновият синтез. Бадемовата киселина има по-голямо молекулно тегло в сравнение с гликоловата, млечната и салициловата киселина (други типове алфа-хидрокси киселини), което предопределя нейното по-бавно и повърхностно проникване в кожата и нейната значително по-добра поносимост (Taylor, 1999).

 Начин на употреба:

За възрастни: слагайте по 3-4 капки Ialoclean в засегнатото ухо по 2-3 пъти на ден.

Деца над 3-годишна възраст: слагайте по 1-2 капки, два пъти дневно.

Продължителността на употреба зависи от развитието на симптомите. Ако симптомите не отшумят в рамките на 14 дни, моля консултирайте се повторно с лекар.

Бърза поръчка