• Her Energy / Естроген формула за жени-60 капсули

Her Energy / Естроген формула за жени-60 капсули

27.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
капсули
Каталожен код:
7045
Производител:
Revita

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Ефикасна билкова формула за възстановяване естествения баланс на хормоните при естрогенна доминантност и редукция на излишните мазнини!

Още за Her Energy™ Ultimate™ (Естроген формула за жени):

Хормоналният дисбаланс, представен от състоянието на т. нар. естрогенна доминантност провокира редица здравословни проблеми, включително затлъстяване и наднормено тегло (особено в областта на корема и талията), спонтанни аборти, трудности със забременяването, фиброцистозни гърди, ПМС, мъчителна менопауза, ендометриоза и др.

Her Energy™ Ultimate™ (Естроген формула за жени) е съвременна билкова формула за възстановяване здравословния баланс на естрогените и неутрализиране на излишния естроген без риск от странични ефекти. Естроген формула за жени комбинира индол-3-карбинол, екстракт от броколи, калциев D-глюкарат, млечен бодил, кверцетин, куркума, цитрусови биофлавоноиди, свещен босилек и патентован екстракт от черен пипер BioPerine® за оптимално усвояване на биологично активните вещества.

Индол-3-карбинол – фитохимикал, извлечен от кръстоцветни зеленчуци. Той подпомага естрогенния метаболизъм в черния дроб и предотвратява метаболизирането на естрогените в нежелани субстанции. Насърчава отделянето на излишния естроген с урината.

Екстракт от броколи, стандартизиран до 0,1% сулфорафан – блокира канцероген-активиращите ензими и редуцира оксидативния стрес в клетките, причинен от излишния естроген.

Калциев Д-глюкарат – калциева сол на природната глюкарова киселина, открита в състава на много плодове и зеленчуци. Противодейства на реабсорбцията на излишния естроген и естрогеноподобните токсини в кръвния поток.

Екстракт от млечен бодил, стандартизиран до 80% силимарин – помага на черния дроб да елиминира излишния естроген и естрогеноподобните субстанции.

Цитрусовите биофлавоноиди и кверцетинът, както и екстрактите от куркума и свещен босилек имат силно антиоксидантно действие, предпазващоо клетките от токсините и оксидативния стрес.

Как действа Her Energy™ Ultimate™ (Естроген формула за жени):

  • Насърчава метаболизма на естрогена.
  • Подпомага здравословния баланс на естрогените.
  • Благоприятства нормалното състояние на женските репродуктивни органи и здравословното развитие на клетките в млечната жлеза.
  • Допринася за нормализиране на менструалния цикъл и облекчава симптомите на чувствителност и болезненост в гърдите, главоболие, болки в корема, и др.
  • Може да бъде от полза при фиброцистозни гърди, кисти на яйчниците, хормонално акне, мъчителна менопауза и др.
  • Противодейства на задръжката на вода и подуването.
  • Подпомага освобождаването на тялото от излишните мазнини и нормализирането на теглото.
  • Спомага за поддържане на нормалното психо-емоционално състояние.


Много от жените над 35-годишна възраст усещат изтощаващите ефекти на състоянието на естрогенно господство, при което „добрите” естрогени се изтласкват от „лошите”. То е известно като естрогенна доминантност.

За развитието на естрогенна доминантност до голяма степен допринасят външните естрогени (ксеноестрогени), които постъпват в тялото посредством продукти от бита, като почистващи препарати, масова козметика, пластмаса и др. Ксеноестрогените присъстват и в много храни, включително зеленчуци, плодове и месо. До естрогенна доминантност може да се стигне и при лечение с хормонозаместителна терапия (особено естроген заместваща терапия при менопауза), прием на противозачатъчни и др. Естрогенната доминантост се характеризира с дисбаланс между основните женски полови хормони – естроген и пргестерон. Тогава прогестеронът не може да изпълнява функциите си, понеже неговите рецептори в клетките са заети от естрогеноподобни вещества.

Синергичното действие на съставките в Her Energy™ Ultimate™ (Естроген формула за жени) балансира женските хормони при естрогенна доминантност. Продуктът съдържа естествени съединения, получени от плодове и зеленчуци, включително индол-3-карбинол (I3C), калциев D-глюкарат, екстракт от броколи и др. Изследвания върху жени показват, че тези хранителни вещества повишават естрогенния метаболизъм, стимулират детоксикацията на вредни естрогени и други токсини, и пренасочват баланса на естрогена в тялото към полезните му форми. Другият ключов компонент в състава на Естроген формула за жени – млечният бодил, е мощен антиоксидант, който подобрява функциите на черния дроб, особено способността му да премахва токсините, излишните хормони и вредните форми на естрогена. Допълнително включените антиоксиданти като кверцетин, куркума и цитрусови биофлавоноиди предпазват клетките и тъканите от увреждане.

Комбинацията екстракти в Her Energy™ Ultimate™ (Естроген формула за жени) се усвоява отлично, благодарение на включения в състава му екстракт от черен пипер – BioPerine®, стандартизиран до 95% пиперин.

Дозировка: По 2 капсули 2 пъти дневно с храна, няколко часа преди или след прием на други медикаменти.