• Hepten

Hepten

12.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
капсули
Каталожен код:
4258
Производител:
Борола

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Какво представлява Hepten?

Hepten е природен продукт с благоприятен ефект при увреждания на черния дроб и жлъчката.


Какво съдържа Hepten?

Една течна капсула (Solucaps) Hepten съдържа висококачествен стандартизиран екстракт на Sylibum marianum 125 mg, представляващ 100 mg силимарин. Силимаринът от своя страна е смес от изомерни флавоноидни съединения (силибинин, силикристин и силидианин). Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула Hepten.


Защо Hepten е толкова специален?

Hepten се различава от другите препарати по качеството на съставките, начина на екстракция и фармацевтичната форма. Фармацевтичната форма Solucaps е запазена търговска марка. Тъй като силимаринът се резорбира бавно от стомашно-чревния тракт след перорално приложение, именно solucaps формата позволява бързо и цялостно усвояване на активните съставки.


Как Hepten осъществява хепатопротективен ефект?

Силимаринът неутрализира свободните радикали. Този антиоксидантен ефект води до прекъсване процеса на прекисното окисление на липидите и предотвратява по-нататъшното разрушаване на клетъчните структури. Силимаринът понижава производство на супероксидни радикали и азотни оксиди от тези клетки. Силимаринът повишава производството на глутатиона от черния дроб и червата. Глутатионът се използва за детоксикация на чернодробните клетки (Valenzuela 1989). В черния дроб токсичните вещества се превръщат в по-малко токсични. Силимаринът стимулира функциите на клетъчната мембрана: инхибира навлизането на токсини и блокира залавните места на токсините чрез промяна на мембраната на хепатоцитите (Hikino 1994, Leng-Pesclow 1996).


Как Hepten ускорява регенерацията на чернодробните клетки?

Регенеративният ефект на Hepten върху чернодробните клетки (хепатоцити) се дължи на стимулирането на биосинтезата на структурните и функционалните белтъци. Силимаринът стимулира специфичен ензим (РНК полимеразата I) в ядрата на хепатоцитите, води до увеличаване на рибозомалния синтез на белтъчини и регенеративните възможности на черния дроб. Този механизъм на действие има голямо значение и при отравяне с гъба аманита, защото тя блокира този ензим в клетъчното ядро.


Hepten има ли други благопиятни ефекти?

Hepten повлиява благоприятно състава на жлъчката и има жлъчногонен ефект. Показва противовъзпалителен ефект чрез инхибиране на възпалителни медиатори (Leng-Pesclow 1996). Оказва и протективен ефект върху бъбречните клетки (Sonnenbichler 1999).


Кога да приемаме Hepten?

Hepten има благоприятен ефект при увреждания на черния дроб и жлъчката при:


хронични възпаления на черния дроб (хронични хепатити)

токсични и метаболитни увреждания на черния дроб (алкохол и лекарства, лъчеви увреждания и др.)

стеатоза и цироза на черния дроб

продължителен прием на лекарства, които нарушават фукциите на черния дроб

дисфункция на жлъчния мехур (дискинезия на жлъчните пътища), холелитиаза, хроничен холецистит и др.

хранително отравяне, отравяне с гъбa amanita phalloida

лошо храносмилане (диспептични оплаквания), безапетитие и др.

Как да приемаме Hepten?

Препоръчват се 1-3 Solucaps дневно след хранене. Дозировката е индивидуална. При тежки чернодробни увреждания се започва с доза 3 пъти дневно по 1 Solucaps и продъл­жава с доза 2 пъти дневно по 1 Solucaps. Hepten може да се комбинира с други хепатопротективни средства. Hepten Solucaps се приемат цели, с малко вода, без да се дъвчат.


Как да прилагаме Hepten при деца?

Приема се по 1 -2 Solucaps дневно, в зависимост от възрастта и теглото на детето. Дневната доза за деца е 5 mg/kg телесна маса, разпределена в 2-3 приема.


Кога да очакваме ефекта?

Ефектът не настъпва веднага. Според научен и клиничен опит подобрението се забелязва след 8 до 12 седмици.

Колко време трябва да продължи приема?

Приемът продължава минимум 6 месеца. При нужда курсът може да се повтори.

Бърза поръчка