• NADAL® HAV IgG/IgM, бърз тест за детекция на IgG и IgM срещу хепатит А в кръв, плазма или серум, тест касети - 30 бр./оп.

NADAL® HAV IgG/IgM, бърз тест за детекция на IgG и IgM срещу хепатит А в кръв, плазма или серум, тест касети - 30 бр./оп.

124.54лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
тест
Каталожен код:
2839
Производител:
РИДАКОМ ЕООД

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Обща информация за теста: 

NADAL® HAV IgG/IgM e бърз имунохроматографски тест за качествена детекция и диференциация на IgG и IgM срещу вирусa на хепатит А в кръв, плазма или серум. NADAL® HAV IgG/IgM е подходящ за диагностициране на инфекция с хепатит А и извършване на скрининг. Необходимо е резултатите от теста да бъдат потвърдени с алтернативни клинични изследвания или инвитро методи.


Реагенти и материали, включени в комплекта:


30 NADAL® HAV IgG/IgM тест касети (вкл. десикант)

30 капилярки (5 мкл)

1 буфер (5 mL/бутилка)

1 инструкция за употреба

Време за отчитане: 15 мин


Точност:


Тестът NADAL® HAV IgG/IgM не показва кръстосана реактивност с: Денге-позитивен серум, HCV-позитивен серум, HIV-позитивен серум, сифилис-позитивен серум, TB-позитивен серум, H. Pylori-позитивен серум, HbsAg- позитивен серум, ANA-позитивен серум, HAMA-позитивен серум и RF-позитивен серум (≤ 2.500 IU/мл).


Често предписвани противовъзпалителни средства, антикоагуланти и кръвни компоненти не интерферират с резултатите от теста NADAL® HAV IgG/IgM: билирубин (20 мг/100 mL), хемоглобин (2 г/л), глюкоза (55 ммол/л), салицилова киселина (1.45 ммол/л), хепарин (3,000 U/л), EDTA (3.4 мкмол/л) и натриев циттрат (1.27%).


IgM

С цел установяване на специфичността и чувствителността на теста NADAL® HAV IgG/IgM спрямо IgM резултати от него са сравнени с тези, получени при използване на друг тест наличен в търговската мрежа - HAV IgM EIA.


Относителна чувствителност: > 99%


Относителна специфичност: > 99%


Относителна обща точност: > 99%


IgG

За да бъдат определени специфичността и чувствителността на теста NADAL® HAV IgG/IgM спрямо IgG, резултати от него са сравнени с тези, получени при използване на друг тест за детекция на IgG срещу хепатит А вирус.


Относителна чувствителност: 98.7%


Относителна специфичност: > 99%


Относителна обща точност: 99%


Принцип на теста:

NADAL® HAV IgG/IgM е бърз имунен мембранен тест за качествена детекция и диференциация на IgG и IgM антитела срещу хепатит А вирус в кръв, плазма или серум. Тест касетата на NADAL® HAV IgG/IgM съдържа две тест ленти, съответно за детекция на IgG и IgM, две тест линии (М и G) и една контролна линия (C). Миши анти-човешки IgG са отложени на тест линия М, а миши анти-човешки IgG – на тест линия G. Върху контролната линия са имобилизирани с контролни антитела. При прибавяне на достатъчно количество проба и буфер в съответните ямки на тест касетата, ако в пробата са налични анти-хепатит А IgG и/или IgM, те взаимодействат с антигени от хепатит А вирус, които са свързани с частици колоидно злато. По-нататък, при движение на пробата по протежение на тест лентата, така формиралият се комплекс се улавя от миши анти-човешки IgG и/или IgG антитела, при което в съответната тест линия (М или G) се появява червено оцветяване.

Появата на червено оцветяване в контролния регион (C) тест-касетата, независимо дали се наблюдава оцветяване в тестовите линии, е гаранция, че е използвано достатъчно количество проба и реакциите, на които е базиран тестът, са протекли коректно.


Клинична значимост:

Хепатит А вирусът (HAV) притежава едностранна РНК и няма обвивка. HAV е изолиран за пръв път през 1973 г и принадлежи към род Hepatovirus, сем, Picornaviridae. HAV се разпространява по фекално-орален път и заразяване с него може да се осъществи при консумация на заразена храна и вода, при близък контакт със заразен човек, при сексуален контакт. Инкубационният период на инфекцията е около 28 дни (между 15 и 50 дни). Признаците на инфекция с хепатит А вирус са гадене, повръщане, диария, потъмняване на урината, пожълтяване на кожата, треска, загуба на тегло и коремни болки. Острата инфекция обикновено трае не повече от 2 месеца. Не се наблюдава хронична форма на заболяването макар че са възможни повторни прояви, поражение на черния дроб и др. усложнения. 

Анти-HAV IgM се появяват малко преди или в началото на изявата на симптомите на инфекцията и количеството им намалява след 3 до 6 месеца. Анти-HAV IgG се появяват малко след IgM и присъстват в продължение на години, като осигуряват постоянен имунитет.


Бърза поръчка