• HeartCare (Стандартизиран глог) 80 mg

HeartCare (Стандартизиран глог) 80 mg

41.09лв.
Наличност:
Разпродаден
Модел:
таблетки
Каталожен код:
2460
Производител:
Natures Way products Inc, САЩ
  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

HeartCare™ (Стандартизиран глог) 80 mg – естествен кардиотоник, предоставя ползи за сърцето, кръвоносните съдове и кръвообращението!

Екстрактът от глог на американския бранд Nature’s Way е уникален – в продължение на повече от 50 години той е тестван в над 80 клинични проучвания, които доказват неговата ефикасност. Препоръчван е от много лекари в Европа като допълнение към основната терапия при различни коронарни заболявания. Основна съставка е в известното билково лекарство Crataegutt®, разработено от д-р Уилмар Швабе. При дългосрочна употреба не носи риск от нежелани странични ефекти и може да се комбинира с други добавки или с лекарства.

За разлика от много други екстракти, извлечени от плодовете на растението, екстрактът от глог на Nature’s Way е иззет от богатите на флавоноиди листа и цветове, и е стандартизиран до олигомерни процианидини (18.75%). По този начин се осигурява до 10 пъти по-голямо количество от ключовите активни биофлавоноиди, необходими за постигане на осезаем ефект върху сърдечно-съдовата система. Олигомерните процианидини са биологично активни вещества в състава на растенията. Приемани под формата на екстракт, те заздравяват и облекчават сърцето, подобряват кръвообращението и улесняват захранването на органите с повече хранителни вещества и кислород. Резултатът е повече жизненост и значително по-малко физическа умора.


Описание

Според доклад на Кокрейн колаборейшън (Cochrane Collaboration) – организация, занимаваща се със систематизиране и публикуване на информация от различни медицински изследвания в полза на доказателствената медицина, екстрактът от глог на Nature’s Way притежава съществени кардиозащитни ефекти, особено при хронична сърдечна недостатъчност.

Прегледите на Кокрейн показват резултати от 10 двойно-слепи, рандомизирани, плацèбо-контролирани клинични проучвания, предоставящи данни за ефекта от приема на стандартизирания екстракт от глог при сърдечна недостатъчност. Екстрактът от глог на Nature’s Way, създаден от д-р Уилмар Швабе, е използван в 9 от десетте анализа. Изследователите от Кокрейн колаборейшън комбинират данните от десетте проучвания, в които участвали общо 855 пациенти, установявайки, че екстрактът увеличава издръжливостта на сърцето при натоварване, облекчава общите симптоми на сърдечна недостатъчност, като умора и задух, и упражнява добър контрол, когато се комбинира с конвенционалното лечение.

Стандартизираният екстракт от глог на Nature’s Way е използван и в мащабно международно проучване, проследяващо ефектите му върху заболеваемостта и смъртността при близо 2700 пациенти със сърдечна недостатъчност. Първото представяне на това изследване е направено на Конгреса на Американския колеж по кардиология през 2007 г. Накратко, резултатите показали, че в сравнение с плацèбо, екстрактът от глог на Nature’s Way намалява риска от преждевременен фатален край и осигурява допълнителни ползи при пациенти, които вече са лекувани със стандартните лекарства срещу сърдечна недостатъчност.


Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на кръвообръщението, на сърцето и сърдечно-съдовата система и нервната система.

Забележка: При бременност и кърмене се консултирайте преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: За ежедневна употреба: По 1 таблетка 2 пъти дневно. За интензивна употреба: По 2 таблетки 3 пъти дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!