• ECOLOGICAL FORMULAS® CYTIDINE CHOLINE - ЦИТИДИН ХОЛИН - ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА КОГНИТИВНИТЕ СПОСОБНОСТИ - 60 КАПСУЛИ

ECOLOGICAL FORMULAS® CYTIDINE CHOLINE - ЦИТИДИН ХОЛИН - ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА КОГНИТИВНИТЕ СПОСОБНОСТИ - 60 КАПСУЛИ

 • Модел: капсули
 • Каталожен код: 10975
 • Наличност: В наличност
 • Цена: 58.00лв.


Цитидин Холин се използва за поддържане на когнитивните способности и превенция на неврологични нарушения.

Цитидин Холин е биоактивна хранителна добавка с ефикасно действие върху централната нервна система и мозъчните функции. Спомага за повишаване на паметта, концентрацията, настроението и умствените способности. Препоръчва се и като поддържаща терапия след прекаран инфаркт или инсулт.

 

За кого е подходящ приемът на Цитидин Холин?

Цитидин Холин представлява органична хранителна добавка под формата на капсули за ежедневен прием. Продуктът не съдържа ГМО, оцветители и алергени. Препоръчва се за общо подобряване на когнитивните способности. Влияе ефикасно върху мозъчната дейност и спомага за укрепване на сърдечно-съдовата система. Cytidine Choline предоставя следните здравословни ползи:

 • подпомага паметта;
 • ускорява способността за по-лесна и бърза концентрация;
 • спомага за ефективната умствена дейност;
 • добър източник на енергия за мозъка;
 • препоръчва си при усилено умствено натоварване;
 • спомага за ограничаване на риска от нарушаване функциите на централната нервна система и развитие на болест на Алцхаймер и Паркинсон;
 • спомага за възстановяването след прекаран инсулт и инфаркт;
 • помага при тревожност, депресия;
 • намалява риска от усложнения след претърпяна мозъчна травма.

 

Как работи Цитидин Холинe?

Цитидин Холин е формула за стимулиране на мозъчната дейност, преодоляване на някои нарушения в когнитивните способности, включително след механична травма или прекарано сърдечно-съдово заболяване, както и за общо укрепване на централната нервна система.

Капсулите се базират изцяло на една основна активна съставка – цитидин-дифосфат холин. Той подпомага поддържането на целостта на невронните мембрани и осигурява необходимия енергиен ресурс за фронталния мозъчен кортекс.


Какво представлява цитидин-дифосфат холинът и каква е ролята му за човешкото здраве?

Цитидин-дифосфат холин е вид междинно съединение, участващо в биосинтеза на фосфатидилхолин. Фосфатидилхолинът е един от основните и сред най-важните фосфолипиди в тялото. Той участва в редица биохимични процеси, включително в основните действия на човешките неврони и нервни клетки. Наличието на достатъчно количество фосфатидилхолин в тялото намалява риска от депресии.

Влияейки върху естественото производство на фосфатидилхолин в тялото цитидин-дифосфат холин спомага и за повишаване нивата на невротрансмитерите ацетилхолин, допамин и норадреналин.

Ацетилхолин. Намира се в периферната и централната нервна система. Той е единственият невротрансиметер с активна роля в специфичната моторна зона на соматичната нервна система. Ролята му за човешкия организъм е да активира мускулите, да осигурява нормални сетивни възприятия на централната нервна система, както и да поддържа нормална степен на концентрация и внимание. При намалени нива на ацетилхолин обикновено се наблюдава рязко нарушение на паметта, както и риск от развитие на Болестта на Алцхаймер.

Допамин. Един от най-важните помощници на мозъка. Той играе роля и на регулатор на движенията ни, както и на начина, по който ще реагираме в емоционално отношение в различни ситуации. Допаминът е свързан с възможността ни да изпитване удоволствие. Ето защо намалените нива на допамин в тялото свидетелства за депресивни състояния и тревожност. Допаминът играе и съществена роля за добрата концентрация, а също така има пряка връзка с нашата мотивация и трудоспособност в интелектуален аспект.

Норадреналин. Той е едновременно нервотрансиметер и хормон. Нарушение в нормалните му нива в тялото водят до стрес, тревожност и забавени реакции.

Цитидин-дифосфат холин допринася за стабилизиране нивата и функциите на допамина, норадреналина и ацетлихолина в тялото. Едновременно с това противодейства на провъзпалителните цитокини, поради което и се препоръчва след прекаран инсулт и инфаркт, както и за възстановителния период след други болести на централната нервна система.

Цитидин Холин e висококачествен продукт на Ecological Formulas, част от специализираната серия в подкрепа на когнитивните способности и мозъчната дейност. От същата продуктова линия можете да разгледате и следните продукти: Cognitive Nutrition и Uridine-300 Uridine-5-Monophosphate.   


Желатин, магнезиев стеарат, силициев диоксид.

Не съдържа: глутен, пшеница, соя, млечни продукти, изкуствени оцветители, аромати, консерванти.

Хранителна добавка, 60 капсули.  


Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалната функция на мозъка и нервната система.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна дневна доза за прием от продукта: По 2 капсули дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!