• NADAL Gonorhhea, бърз тест за детекция на антигени от Gonorrhea в цервикален и уретрален секрет, тест касети - 10 бр./оп.

NADAL Gonorhhea, бърз тест за детекция на антигени от Gonorrhea в цервикален и уретрален секрет, тест касети - 10 бр./оп.

56.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
тест
Каталожен код:
2928
Производител:
РИДАКОМ ЕООД

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

Обща информация за теста:

NADAL® Gonorrhea e бърз имунохроматографски тест за качествена детекция на Gonorrhea от цервикален (при жени) или уретрален (при мъже) секрет, взет с помощта на тампон. Тестът е създаден да подпомага диагностицирането на гонорея и е предназначен единствено за професионална употреба.
Реагенти и материали, включени в комплекта:


10 NADAL® Gonorrhea тест касети (индивидуално опаковане)

Осигурени допълнителни материали според 93/42/EEC: 10 стерилни цервикални тампона

10 екстракционни епруветки

10 капкомера

Реагент A (етанол, 10-20% w/w; натриева основа, 0.2- 0.5% w/w)

Реагент B (MOPSO-натриева сол, 2-5% w/w; натриев азид <0.1%)

1 инструкция за употребаВреме за отчитане: 10 мин
Точност:

Тестът NADAL® Gonorrhea не показва кръстосана реактивност със следните микроорганизми (107 CFU/тест):Acinetobacter calcoaceticus, Acinetobacter spp, Enterococcus faecalis, Enterococcus faecium, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Pseudomona aeruginosa, Gardnerella vaginalis, Salmonella choleraesius, Candida albicans, Proteus vulgaris, Proteus mirabilis, Chlamydia trachomatis, Група B/C Streptococcus, Hemophilus influenzae, Klebsiella pneumoniae, Proteus mirabili.


Чувствителността и специфичността на теста NADAL® Gonorrhea са определени чрез тестване на проби от пациенти от клиники по полово предавани инфекции и потвърждаване на резултатите с помощта на културани методи.За цервикален секрет:

Чувствителност: 91.5%*

Специфичност: 96.1% *

Точност: 93.9% *


* 95% доверителен интервал


За уретрален секрет (мъже):

Чувствителност: 89.2% *

Специфичност: 96.5% *

Точност: 92.7% *


* 95% Confidence Interval


Възпроизводимост на резултатите: >99%


Принцип на теста:

NADAL® Gonorrhea е качествен имунен тест за детекция на антигени от Gonorhhea в цервикални и уретрални проби, взети с помощта на тампон. При положителен резултат от теста, Gonorrhea-антигените, присъстващи в пробата реагират с анти-Gonorrhea антитела, свързани с частици и отложени върху вътрешната тест лента на тест-касетата. При действието на капилярни сили комплексът между антиген и антитяло се движи по протежение на тест лентата и взаимодейства с други антитела, отложени върху мембраната на теста – това води до получаването на оцветяване в тест линията (Т) на тест-касетата. Появата на оцветяване в контролния регион (C) тест-касетата е гаранция, че е използвано достатъчно количество проба и реакциите, на които е базиран тестът, са протекли коректно.


Клинична значимост:

Гонореята е заболяване, което се разпространява по полов път и се причинява от бактерията Neisseria gonorrhoeae. Гонореята е често срещано инфекциозно заболяване, което се предава не само при вагинален, но и при орален и анален секс. При инфектиране на гърлото Neisseria gonorrhoeae причинява тежко възпаление на гърлото, а при заразяване на ануса и ректума – състояние, известно като проктит. При жените Neisseria gonorrhoeae причинява също и вагинит. Симптоми за инфектиране на пикочния канал са болка и парене при уриниране, дискомфорт и чести позиви за уриниране. Разпространение на бактерията във фалопиевите тръби, може да доведе до поява на болки ниско в коремната област и треска. Инкубационният период за гонореята е 3 до 5 дни след сексуален контакт със заразен партньор (възможно е първите симптоми да се появят и до 2 седмици). При жените Neisseria gonorrhoeae често причинява възпаление на органите в малкия таз, което обикновено води до поява на продълителни хронични болки в малкия таз и вътрешен абсцес. Такава инфекция може да засегне и фалопиевите тръби и то до степен да прични стерилностт или да увеличи риска от появата на ектопична бременност.