• GNC Selenium 100 µg- Селен 100 мкг- Мощен антиоксидант

GNC Selenium 100 µg- Селен 100 мкг- Мощен антиоксидант

13.29лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
таблетки
Каталожен код:
2975
Производител:
GNC

  • Бърза доставка

  • Безопасна поръчка

Сподели

- Един от най- мощните антиоксиданти и микроелементът на дълголетието 

- Понижава риска от инфаркти и инсулти 

- Защитава организма от токсини и тежки метали 

- Хранителна добавка 

- 100 вег. таблетки


Селенът е микроелемент. В нашето тяло е в много малко количество, по- малко от една хилядната от грама.  Но независимо от нищожното количество, той изпълнява изключително важна  роля. 

Първо, селенът е необходимо за образуването на  два основни ензими (глутатион и тиоредоксин), които ни предпазват от вируси и токсини, извеждат свободните радикали от организма, както и продуктите на разпада. При недостиг на селен в храната се повишава  риска от инфаркт и инсулт, кардиомиопатия и атеросклероза.

В комбинация с Витамин Е, селенът е прекрасно средство за профилактика на мъжкото безплодие и поддържането на активността на сперматозоидите. 

Известно е, че хората страдащи от заболявания като болестта на Алцхаймер и Паркирсон в кръвта им са занижени стойностите на селен. 

Японски учени са доказали, че селенът е способен да защитава и укрепва нервните влакна и да подобрява проводимостта в нервните клетки, с други думи той подхранва и укрепва нервната система и спомага за справянето с ежедневния стрес.

Благодарение на своите противовъзпалителни свойства, селенът може да се използва  при артрити, псориазис и различни гнойни обриви по кожата. 

Бърза поръчка